Xena dă de pământ cu Hercule: Lucy Lawless îl critică pe Kevin Sorbo pentru că sprijină teorii despre Antifa

De: Ana Obretin / 08.01.2021, 10:47

Actrița neozeelandeză Lucy Lawless, celebră pentru rolul principal din “Xena, prințesa războinică”, l-a criticat acid pe fostul său coleg de distribuție Kevin Sorbo pentru că promovează teorii false potrivit cărora „agitatori de stânga” se numără printre cei care au invadat Capitoliul din Washington, miercuri. 

Sorbo, care a jucat rolul principal în serialul “Hercule”, pe care l-a reluat în spin off-ul “Xena”, a distribuit pe platforma de socializare Twitter o teorie a conspirației conform căreia mișcarea de stânga Antifa ar fi de fapt vinovată de violențele de la Washington, în urma cărora au murit cinci oameni, și nu susținătorii președintelui Donald Trump. Tweet-ul distribuit de Sorbo a inclus și o fotografie de la proteste care a fost etichetată de Twitter drept “media manipulată”.

“Arată ei ca suporteri ai lui Trump?”, este mesajul publicat de Rogan O’Handley, redistribuit de actorul american. „Sau agitatori de stânga deghizați în susținătorii lui Trump …”. 

Sorbo, un susținător deschis al lui Trump, a alimentat teoria scriind: „Nu mi se par niște patrioți …”

Nu există dovezi care să arate că activiști Antifa ar fi făcut parte dintre protestatarii care au invadat Capitoliul, potrivit unor observatori independenți de la mai multe organizații media, precum  New York Times, PolitiFact, BuzzFeed News și Snopes. 

Lawless s-a declarat de acord cu Sorbo, în mod batjocoritor, după care a dat cu el de pământ pentru că sprijină astfel de teorii. 

„Nu, găgăuță. Nu sunt patrioți. Ei sunt maimuțele voastre zburătoare, teroriști locali, actori QAnon (mișcare conspiraționistă, n.r.)”, a scris actrița. „Sunt nesimțiți care ies și pun în practică ordinele malefice ale unor oameni ca tine, cărora le place să îi manipuleze ca pe jucării și să îi lase să facă tot ce este mai rău”, a mai scris Lawless.

CITEȘTE ȘI: Cântărețul Jamiroquai, confundat cu unul dintre protestatarii de la Capitoliu, are o reacție sarcastică

Sursa: EW.com

Foto: Profimedia