YouTube a suspendat contul lui Donald Trump pentru o săptămână

De: Ana Obretin / 13.01.2021, 08:23
YouTube a suspendat contul lui Donald Trump pentru o săptămână

Platforma video YouTube, deținută de Google, a anunțat că i-a suspendat contul lui Donald Trump pentru 7 zile, la aproape o săptămână de la violențele care au lovit Capitoliul din Washington.

Anunțul vine după ce conturile lui Trump au fost suspendate definitiv pe platforma de socializare online Twitter, respectiv pe termen nedeterminat pe Facebook.

Reprezentanții YouTube au anunțat, marți noapte, că au suspendat temporar încărcarea de noi conținuturi pe contul președintelui american Donald Trump, timp de o săptămână, invocând încălcarea politicilor platformei. „După o analiză și având în vedere îngrijorările cu privire la potențialul continuu de violență, am eliminat conținuturile noi încărcate pe canalul lui Donald J. Trump, pentru încălcarea politicilor noastre. Acum i s-a dat primul avertisment și este împiedicat temporar să încarce conținut nou pentru un * minimum * de 7 zile „, se arată într-o declarație publicată pe contul de Twitter al platformei. 

Motivul este similar celui folosit de Twitter pentru a suspenda definitiv contul lui Trump, respectiv „din cauza riscului de incitare continuă la violență”. Suspendarea permanentă a contului de Twitter a urmat unei interdicții temporare din partea platformei de socializare date după ce Trump și-a îndemnat susținătorii să meargă la Capitoliu în timpul sesiunii în care urma să fie validată victoria electorală a lui Joe Biden. Deși Trump i-a îndemnat pe protestatarii violenți să plece acasă într-un mesaj video, el și-a exprimat sprijinul și a repetat faptul că alegerile au fost fraudate.

Facebook, care a emis o interdicție temporară similară privind contul lui Trump, miercurea trecută, a luat decizia, o zi mai târziu, să-i suspende conturile de pe platformă și de pe Instagram pe termen nedeterminat.

Contul oficial al lui Trump ca președinte, @POTUS, rămâne activ. El a folosit acel cont, care are 33 de milioane de urmăritori, mult mai rar. Contul @POTUS va fi transferat către Joe Biden în momentul învestirii sale, pe 20 ianuarie. 

CITEȘTE ȘI: Twitter suspendă definitiv contul lui Donald Trump

FOTO: Profimedia Images