YouTube nu va mai afișa numărul de „dislike-uri”

De: Ana Obretin / 11.11.2021, 16:16
YouTube nu va mai afișa numărul de

YouTube nu va mai afișa numărul de „dislike-uri” în mod public, ci doar pe cel al aprecierilor.

Platforma video deținută de Google este cea mai mare sursă de videoclipuri online de pe planetă, cu peste 2 miliarde de utilizatori lunari. reprezentanții platformei au spus că decizia are scopul de a împiedica dezvoltarea campaniilor de hărțuire.

Schimbarea va fi treptat implementată, decizia fiind pusă deja în aplicare, potrivit YouTube.

Butonul în sine nu va fi eliminat, astfel încât spectatorii pot încă să își exprime aprecierea negativă privind anumite clipuri. Creatorii pot, de asemenea, să urmărească în mod privat numărul aprecierilor negative.

Reprezentanții YouTube au spus că au descoperit că persoanele particulare și creatorii mai mici pot deveni ținta atacurilor prin intermediul butonului Dislike în mod disproporționat.

Aceasta este cea mai recentă mișcare a unui gigant tehnologic de a modifica o caracteristică, dezvoltată cu scopuri inocente cu ani în urmă, dar care a evoluat într-o forță distructivă pentru unii oameni. Numărările de „like-uri” și de „dislike-uri” au fost citate de cercetători nu numai ca instrumente pentru hărțuire, ci și ca factori în modul în care rețelele de socializare online dăunează sănătății mintale a unor utilizatori. Facebook și Instagram au introdus opțiunea pentru toți utilizatorii de a ascunde numărul de aprecieri publice la începutul acestui an, după un test care a început în 2019. În același an, Twitter a analizat dacă să ascundă aprecierile și retweet-urile.

CITEȘTE ȘI: Cântărețul J. Balvin a retras de pe YouTube un videoclip cu imagini „rasiste”

Foto: Profimedia Images