Cântărețul J. Balvin a retras de pe YouTube un videoclip cu imagini „rasiste”

De: Ana Obretin / 25.10.2021, 09:43
Cântărețul J. Balvin a retras de pe YouTube un videoclip cu imagini

Starul columbian de muzică reggaeton J. Balvin și-a prezentat duminică scuze publice „femeilor și comunității de culoare” pentru videoclipul piesei „Perra”. Clipul, care îl prezintă pe cântărețul J. Balvin alături de două femei de culoare târându-se pe lângă el legate de gât cu lanțuri, a supărat internauții, precum și personaje publice.

CITEȘTE ȘI: J Balvin a mărturisit că era să moară din cauza COVID-19, anul trecut

Ariana Grande va susține un concert virtual în jocul Fortnite

„Vreau să-mi cer mii de scuze tuturor celor care s-au simțit jigniți, în special femeilor și comunității de culoare”, a spus artistul într-un videoclip publicat pe contul său de Instagram.

Vicepreședintele Columbiei, Marta Lucia Ramirez, l-a acuzat pe muzician că promovează mesaje „macho” și „rasiste”.

„Ca răspuns și, evident, din respect, am eliminat videoclipul (de pe YouTube, n.r.) acum opt zile. Văzând că au continuat criticile, sunt aici (…) în persoană”, a adăugat cântărețul J. Balvin, în vârstă de 36 de ani.

La începutul clipului, J. Balvin spune că pleacă într-o „lume subterană/interlopă” și apoi apare ca singurul metis cu pielea deschisă care dansează printre zeci de oameni de culoare dintr-un cartier sărac.

Până să fie eliminat de pe platforma YouTube, videoclipul depășise 10 milioane de vizualizări și poate fi încă văzut pe alte rețele de socializare.

CITEȘTE ȘI: Justin Bieber a obţinut cele mai multe nominalizări la MTV Europe Music Awards

Spotify: Olivia Rodrigo, lider în topul celor mai ascultate piese ale verii

Foto: Profimedia Images