Zuckerberg anunță că i-a interzis accesul lui Trump pe Facebook și Instagram pe termen nedefinit

De: Ana Obretin / 07.01.2021, 18:55
Zuckerberg anunță că i-a interzis accesul lui Trump pe Facebook și Instagram pe termen nedefinit

Mark Zuckerberg a anunțat că președintele SUA, Donald Trump, nu își va mai putea folosi contul de Facebook cel puțin două săptămâni, iar decizia se aplică și pentru Instagram, o filială a platformei de socializare.

După violențele de miercuri de la Washington, în care au murit patru persoane, sancțiunile digitale împotriva lui Donald Trump se intensifică. Președintele american, care în numeroase rânduri a susținut în mod greșit că a fost victima unei fraude în timpul alegerilor americane din 3 noiembrie 2020, s-a trezit în cele din urmă cu un videoclip șters pentru prima dată de YouTube, Twitter și Facebook.

Și dacă Twitter a anunțat o suspendare a contului lui Trump timp de 12 ore, Facebook a optat inițial  pentru o blocare timp de 24 de ore. 

Însă, joi, Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat că președintele SUA nu își va mai putea accesa contul timp de cel puțin două săptămâni. 

„Credem că riscurile de a-l lăsa pe președinte să ne folosească platforma în această perioadă sunt pur și simplu prea mari. Astfel, prelungim măsura de suspendare a conturilor sale de Facebook și Instagram pe termen nelimitat și timp de cel puțin două săptămâni, până când tranziția pașnică de putere este finalizată”, a explicat Mark Zuckerberg. Președintele ales Joe Biden își va prelua funcția pe 20 ianuarie.

În mesajul său, Zuckerberg îl acuză pe Donald Trump că a „închis ochii mai degrabă decât a condamnat” protestele violente ale unora dintre susținătorii săi. În acest sens, clipul în care Donald Trump îi îndemna să plece acasă în timp ce evoca presupuse fraude electorale a fost considerat periculos.

Până în prezent, rețelele de socializare precum Twitter și Facebook au ales întotdeauna să lase accesibile mesajele lui Donald Trump, deși contraveneau politicilor lor, în virtutea interesului public al comunicărilor sale. Acestea au fost încadrate cu mesaje de avertizare, care au avut un efect redus asupra distribuirii conținuturilor președintelui american.

CITEȘTE ȘI: Twitter și Facebook au blocat temporar conturile lui Trump. Măsura, luată în contextul violențelor de la Washington

FOTO: Profimedia