„30” al Adele, desemnat cel mai bine vândut album din 2021

De: Ana Obretin / 02.03.2022, 11:06

Cântăreața britanică Adele și-a adăugat o altă distincție la lunga sa listă de onoruri, premiul pentru cel mai bine vândut album al anului 2021, obținut pentru „30”.

Premiul este acordat de Federația Internațională a Industriei Fonografice (Federation of the Phonographic Industry), organizația cu sediul la Londra care reprezintă businessul cu muzică înregistrată la nivel mondial. Cel mai recent album al lui Adele s-a situat pe primul loc în clasamentul dedicat tuturor formatelor de materiale discografice pe 2021, dar conduce și topul global de vânzări întocmit de IFPI. De asemenea, se află pe primul loc în topul inaugural IFPI dedicat albumelor pe vinil lansate la nivel global.

CITEȘTE ȘI:„Save Your Tears”, al lui The Weeknd, cel mai bine vândut single din 2021

Adele spune că rezidența în Las Vegas, programată pentru ianuarie și amânată, va avea loc cu siguranță anul acesta

Albumul „30” al cântăreţei britanice Adele, pe primul loc în topul Billboard 200, pentru a cincea săptămână consecutiv

Albumul, al patrulea de studio al lui Adele, a fost primul lansat după materialul premiat cu premiul Grammy în 2015, „25”. Luna trecută, „30” a fost desemnat albumul anului la gala Brit Awards.

După lansarea sa în noiembrie 2021, „30” a depășit peste cinci milioane de unități vândute numai în 2021, în mai puțin de două luni.

„Sour” al cântăreței americane Olivia Rodrigo s-a situat pe locul al doilea în Top 10 Global Album All Format, fiind urmat de „Justice” al starului pop canadian Justin Bieber.

Pe de altă parte, „Voyage” de la ABBA, primul album al supergrupului suedez din ultimii 40 de ani, s-a sitaut pe locul al doilea în Top 10 Global Album Sales și este urmat de „Attacca” al trupei K-pop Seventeen.

În topul albumelor pe vinil, „Fine Line” al lui Harry Style și „Roumors” de la Fleetwood Mac completează podiumul, potrivit Reuters.

CITEȘTE ȘI:Studiu: 29% din tre cei care ascultă muzică la nivel global folosesc metode ilegale sau fără licență

Foto: Profimedia Images