Studiu: 29% dintre cei care ascultă muzică la nivel global folosesc metode ilegale sau fără licență

De: Ana Obretin / 21.10.2021, 15:39
Studiu: 29% dintre cei care ascultă muzică la nivel global folosesc metode ilegale sau fără licență

29% dintre cei care ascultă muzică la nivel global folosesc metode ilegale sau fără licență pentru a asculta sau descărca melodii. 

Aceasta este una dintre concluziile unui studiu întocmit de International Federation of the Phonographic Industry (IFPI), organizația internațională care reprezintă industria muzicii înregistrate.

CITEȘTE ȘI: Actorul Dwayne Johnson s-a lansat în muzica rap

Pe de altă parte, consumul de muzică la nivel global a crescut în ultimul an, comparativ cu 2019 , la 18,4 ore pe săptămână, de la 18 ore. Fanii au apelat la muzica preferată ca o metodă de a se relaxa în timpul pandemiei. Cifra, transmite IFPI, este echivalentă cu ascultarea a 368 de melodii de trei minute. Fanii au apelat în principal la platformele de streaming audio și video pe bază de abonament, radio și la videoclipuri de scurtă durată de pe aplicații precum TikTok.

CITEȘTE ȘI: TikTok lansează un nou parteneriat pentru a ajuta brandurile să aibă acces facil la muzică

Top 10 cele mai scumpe videoclipuri muzicale din istorie

Studiul „Engaging with Music 2021”, descris de IFPI ca fiind cel mai amplu de acest gen, se bazează pe opiniile a 43.000 de fani ai muzicii din 21 de țări. „Cercetarea constată că fanii nu numai că ascultă mai multă muzică, dar că și profită de oportunități de a se angaja în experiențe muzicale noi, dinamice și captivante”, a declarat în raport directorul executiv al IFPI, Frances Moore, citat de Reuters.

Fanii au apelat la streaming pentru autonomie și capacitatea de a alege, timpul de audiție prin streaming audio pe bază de abonament crescând cu 51%. 68% dintre cei chestionați au declarat că au căutat anumite melodii de mai multe ori pe săptămână.

Videoclipurile scurte, live streaming-ul și experiențele în jocuri video au fost, de asemenea, populare: una din trei persoane a spus că a urmărit un stream live de muzică în ultimul an.

În ceea ce privește genurile, mai mult de 300 de tipuri diferite de muzică au fost ascultate.

CITEȘTE ȘI: Tina Turner și-a vândut drepturile asupra catalogului său muzical

Apple va lansa o platformă de muzică clasică pe bază de abonament

Top 10 momente muzicale spectaculoase de la Jocurile Olimpice (Video)

Foto: Profimedia Images