Tina Turner și-a vândut drepturile asupra catalogului său muzical

De: Ana Obretin / 06.10.2021, 09:49
Tina Turner și-a vândut drepturile asupra catalogului său muzical

Cântăreața americană Tina Turner și-a vândut drepturile asupra catalogului ei muzical ce acoperă o perioadă de șase decenii, inclusiv hituri precum „What’s Love Got to Do With It” și „Private Dancer”, companiei BMG.

„Regina rock’n’roll” și-a vândut drepturile de interpret și compozitor asupra înregistrărilor sale, precum și cele privind gestionarea numelui și imaginii sale, în cea mai mare tranzacție încheiată de un artist solo din istoria BMG. Valoarea tranzacției nu a fost făcută publică, potrivit The Guardian.

Tina Turner, în vârstă de 81 de ani, este cel mai recent star care și-a vândut drepturile asupra catalogului muzical în era streamingului. Bob Dylan și-a vândut catalogul Universal Music, pentru 300 de milioane de dolari, iar Neil Young, companiei Hipgnosis, pentru o sumă care nu a fost făcută publică.

Revoluția de streaming a generat o adevărată „goană după aur” privind drepturile de autor ale artiștilor, iar, pentru vedetele în vârstă, aceste tranzacții sunt din ce în ce mai mult o parte importantă a planificării averii lor. Tina Turner, care va continua să fie un artist Warner Music după încheierea acestui acord, a recunoscut nevoia de a planifica.

„Ca orice artist, protejarea operei vieții mele, a moștenirii mele muzicale, este ceva personal”, a spus ea. „Sunt încrezătoare că munca mea este pe mâini profesionale și de încredere alături de BMG și Warner Music”, a mai spus aceasta.

În decembrie 2020, Dolly Parton, al cărei portofoliu extrem de valoros de melodii include „I Will Always Love You”, a declarat că are în vedere să-și vândă drepturile asupra a 3.000 de piese, „din motive de afaceri, planificare imobiliară și chestiuni de familie”.

BMG, parte a conglomeratului media Bertelsmann, care deține radiodifuzorul paneuropean RTL și editura Penguin Random House, reprezintă deja sau deține drepturi asupra operelor unor vedete ca Mick Jagger și Keith Richards, John Lennon și Ringo Starr, Mick Fleetwood, Iron Maiden, Kurt Cobain și David Bowie. 

CITEȘTE ȘI; DJ-ul francez David Guetta și-a vândut catalogul muzical pentru peste 100 de milioane de dolari

Trupa Red Hot Chili Peppers își vinde catalogul muzical unei companii de investiții

Noi piese interpretate de Michael Jackson ar putea fi lansate curând

Foto: Profimedia Images