Trupa Red Hot Chili Peppers își vinde catalogul muzical unei companii de investiții

De: Loredana Toma / 04.05.2021, 14:13
Trupa Red Hot Chili Peppers își vinde catalogul muzical unei companii de investiții

Membrii trupei americane Red Hot Chili Peppers s-au decis să-și vândă catalogul muzical companiei de investiții Hipgnosis Songs, pentru mai mult de 140 de milioane de dolari.

Trupa i-a urmat exemplul artistului Bob Dylan, care și-a vândut catalogul companiei Universal Music Publishing pentru o sumă ce depășește 300 de milioane de dolari. În același fel a procedat și artista Stevie Nicks, care și-a vândut catalogul muzical companiei Primary Wave, pentru suma de 100 de milioane de dolari, potrivit publicației Variety.

Hipgnosis Songs a mai cumpărat, până în prezent, cataloagele muzicale ale mai multor artiști, printre care Shakira, Blondie și Timbaland.

Un nou album Red Hot Chilli Peppers este deja în lucru

Catalogul muzical al trupei, formată în 1983, include  hituri precum “Under the Bridge,” “Give It Away,” “Dani California,” “Knock Me Down”, printre altele, și a fost creat, începând cu 1989, de membrii Red Hot Chilli Peppers, solistul Anthony Kiedis, basistul Flea, bateristul Chad Smith şi chitaristul John Frusciante, care a revenit recent, pentru a treia oară, în grup.

Totodată, Chad Smith a confirmat recent că trupa are un nou album în lucru, însă nu a oferit prea multe detalii. 

Potrivit informațiilor oferite de Billboard, catalogul este administrat de compania Moebetoblame Music, sub coordonarea avocatului Eric Greenspan, care se pare că ar fi facilitat tranzacția. Potrivit Variety, catalogul muzical ar genera între 5 și 6 milioane de dolari în acțiuni nete ale publisherilor.

Red Hot Chili Peppers, premiată cu șase Grammy, este una dintre trupele cu cele mai mari vânzări din toate timpurile, cu peste 80 de milioane de discuri. În 2012, a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame

CITEȘTE ȘI: Elton John, Chad Smith și Yo-Yo Ma, pe albumul de coveruri Metallica lansat de Miley Cyrus

25 de trupe populare care au avut denumiri bizare

Când și-au pierdut vedetele virginitatea?

Foto: Profimedia Images