Tina Turner, Jay-Z, Foo Fighters, Go-Go’s, printre artiștii incluși în Rock and Roll Hall of Fame 2021

De: Ana Obretin / 12.05.2021, 16:15
Tina Turner, Jay-Z, Foo Fighters, Go-Go’s, printre artiștii incluși în Rock and Roll Hall of Fame 2021

Foo Fighters, The Go-Go’s, Jay-Z, Carole King, Todd Rundgren și Tina Turner vor fi incluși anul acesta în Rock and Roll Hall of Fame. În plus, LL Cool J, Billy Preston și Randy Rhoads vor primi premii de excelență.

La ceremonia de anul acesta vor mai fi onorați Kraftwerk, Gil Scott Heron și Charley Patton, cu Early Influence Award, iar fondatorul Sussex Records, Clarence Avant, va primi trofeul Ahmet Ertegun.

Ceremonia de introducere în Rock and Roll Hall of Fame va avea loc la Cleveland, Ohio, pe 30 octombrie și va fi difuzată pe HBO Max.

„Aceasta este cea mai diversă clasă a noastră din istoria Rock and Roll Hall of Fame”, a spus președintele John Sykes, care este, de asemenea, șeful IHeartMedia Enterprises Entertainment.

Câțiva dintre artiștii onorați anul acesta – Dave Grohl, Tina Turner și Carole King – intră pentru a doua oară în Hall of Fame. King a mai fost inclusă împreună cu fostul ei partener de compoziție Gerry Goffin, în 1990, Tina Turner, ca parte a duoul Ike & Tina Turner, în 1991, iar Grohl, ca toboșar al Nirvana, în 2014. De asemenea, trei dintre cei șase artiști onorați sunt femei.

Anul trecut, pandemia a forțat organizatorii să organizeze un eveniment virtual, difuzat pe HBO, în noiembrie.

CITEȘTE ȘI: Tina Turner renunţă la cetăţenia americană  

La 73 de ani, Tina Turner se mărită! 

Trupa Red Hot Chili Peppers își vinde catalogul muzical unei companii de investiții

Foto: Profimedia Images