Aerosmith şi Universal Music Group au anunţat că au semnat un parteneriat la nivel global

De: Nicoleta Lepădatu / 24.08.2021, 07:28
Aerosmith şi Universal Music Group au anunţat că au semnat un parteneriat la nivel global

Trupa rock Aerosmith şi Universal Music Group au anunţat că au semnat un acord strategic global în baza căruia întreg catalogul muzical înregistrat al formaţiei americane va fi mutat la această companie, un parteneriat încheiat cu puţin timp înainte de aniversarea a 50 de ani de la înfiinţarea formației.

Universal Music Group va găzdui, de asemenea, următoarele proiecte muzicale ale formaţiei şi produsele asociate acesteia şi va colabora cu Aerosmith la viitoare proiecte video, de televiziune şi alte tipuri de conţinut audio-vizual.

Succesul mondial al Aerosmith îi plasează în aerul rarefiat, printre cele mai mari legende rock din toate timpurile”, a declarat preşedintele companiei Universal music Group şi directorul executiv al acesteia, Lucian Grainge. Din punct de vedere personal, nu aş putea fi mai mândru de faptul că au ales Universal music Group ca partener global”, a adăugat el.

De la înfiinţarea Aerosmith, la Boston, în 1970, trupa a vândut peste 150 de milioane de copii ale albumelor sale în întreaga lume.

Aerosmith a fost prima formaţie rock cu o colaborare hip-hop ce s-a dovedit un succes comercial, cu grupul Run DMC pe piesa ”Walk This Way”.

Este un câştig pentru Aerosmith, Universal music Group şi, în cele din urmă, pentru fanii noştri. Inutil să spun că suntem foarte încântaţi. Este un mod incredibil de a sărbători 50 de ani şi mulţi alţi ani care vor urma”, a declarat cofondatorul Aerosmith şi chitaristul Joe Perry.

Universal music Group este cea mai mare companie din industria muzicală mondială, reprezentând artişti precum Billie Eilish, Post Malone, Lady Gaga şi Rolling Stones.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Joe Perry, chitaristul Aerosmith, spitalizat după ce s-a prăbuşit pe scenă