Paul Simon şi-a vândut întregul catalog muzical companiei Sony Music

De: Alex Manole / 01.04.2021, 16:37
Paul Simon şi-a vândut întregul catalog muzical companiei Sony Music

Muzicianul american Paul Simon şi-a vândut întregul catalog muzical Sony Music Publishing, fiind cel mai recent dintr-o serie de staruri care au ales să facă acest lucru în ultimele luni. Din catalogul vândut Sony fac parte hituri ca „Bridge Over Troubled Water” și „Still Crazy After All These Years”, compuse și înregistrate de Simon pe parcursul celor 60 de ani de carieră.

Valoarea tranzacţiei nu a fost dezvăluită, potrivit Reuters. Artistul, în vârstă de 79 de ani, recompensat de 16 ori cu Grammy, a anunţat în urmă cu trei ani că renunță la turnee.

În ultimul an, mai mulţi artişti cunoscuţi, precum Bob Dylan, Stevie Nicks, Neil Young şi Carole Bayer Sager, şi-au vândut cataloagele muzicale, potrivit Agerpres.

Simon şi-a început cariera la sfârşitul anilor ’50, ca artist folk, împreună de prietenul său din copilărie Art Garfunkel. Duoul s-a făcut remarcat în anii 1960 printr-o serie de hituri ca „Mrs Robinson” „The Sound of Silence” şi „The Boxer” înainte de a se despărţi. Paul Simon a debutat apoi solo și a lansat materiale discografice de succes, ca „Graceland”, ori hituri ca „50 Ways to Lose Your Lover”.

CITEȘTE ȘI: Tom Jones, concerte programate în 2043

Si vedetele fac afaceri proaste!

Foto: Profimedia Images