DJ-ul francez David Guetta și-a vândut catalogul muzical pentru peste 100 de milioane de dolari

De: Ana Obretin / 18.06.2021, 09:42
DJ-ul francez David Guetta și-a vândut catalogul muzical pentru peste 100 de milioane de dolari

Warner Music Group a anunțat că va cumpăra catalogul muzical al celebrului DJ francez David Guetta, vizând atât drepturile asupra muzicii create de acesta în ultimele două decenii, cât și viitoarele sale înregistrări.

Deși nu a fost dezvăluită suma la care s-a ridicat tranzacția, se presupune că este una de minimum nouă cifre. Financial Times a scris despre o sumă de 100 de milioane de dolari, în timp ce Music Business Worldwide, care citează o sursă confidențială, estimează că Guetta a obținut cel puțin 150 de milioane de dolari în schimbul drepturilor asupra muzicii sale.

Guetta, un pionier al muzicii electronice de la începutul anilor 2000, a lucrat și cu Rihanna, Justin Bieber și Nicki Minaj și a câștigat două premii Grammy, inclusiv pentru remixul „When Love Takes Over”, cântat de Kelly Rowland.

Cunoscut pentru colaborările cu artiști precum Akon, Snoop Dogg și Kid Cudi, David Guetta a vândut până în prezent 50 de milioane albume, înregistrând și peste 14 miliarde de descărcări online ale pieselor sale.

Guetta, în vârstă de 53 de ani, cunoscut pentru hituri ca „Titanium”, „I Got A Feeling” și „Hey Mama”, este în prezent cel de-al optulea cel mai ascultat artist din lume pe platforma de streaming audio Spotify.

În ultimii trei ani, numeroase vedete din muzica mondială și-au vândut catalogul muzical, scrie BBC. Hipgnosis Songs Fund a cumpărat 50% din cel al lui Neil Young, dar și cataloagele Shakirei, al trupei Red Hot Chilli Peppers și al chitaristului Lindsey Buckingham din Fleetwood Mac. Universal Music Group ar fi cheltuit 300 de milioane de dolari pentru catalogul lui Bob Dylan, în timp ce Sony Music Group ar fi făcut, în ultimele șapte luni, achiziții similare în valoare de 1,4 miliarde de dolari, inclusiv pentru hiturile lui Paul Simon.

CITEȘTE ȘI: David Guetta transformă heliportul de pe Burj Al Arab din Dubai în scenă de concert

„What I Did for Love”, noul videoclip al lui David Guetta ft. Emeli Sandé este acum online (Video)

Foto: Profimedia Images