Top 10 cele mai scumpe videoclipuri muzicale din istorie

De: Ana Obretin / 07.10.2021, 15:47
Top 10 cele mai scumpe videoclipuri muzicale din istorie

Michael Jackson și Madonna sunt cele două vedete care ocupă primele cinci poziții din Top 10 cele mai scumpe videoclipuri din istorie. 

De la apariția MTV din anii 1980, videoclipurile muzicale au fost o parte importantă în cariera artiștilor. Nu numai că sunt adesea o reprezentare vizuală a unor piese, ci le și oferă artiștilor posibilitatea de a se exprima într-o manieră creativă. Iar atunci când acestor artiști li se dă mână liberă, unele lucruri pot ieși de sub control. 

Iată mai jos Top 10 cele mai scumpe videoclipuri muzicale

1. Michael Jackson și Janet Jackson – „Scream” (12,7 milioane de dolari)

Michael Jackson a făcut echipă cu Janet, sora mai mică, pentru a crea cel mai scump videoclip din toate timpurile. În 1995, „Scream” a costat 7 milioane de dolari, dar în prezent ar depăși 12 milioane de dolari. Videoclipul, regizat de Mark Romanek, îi prezintă pe frați în timp ce scapă de pe Pământ într-o navă spațială. „Motivul pentru care videoclipul a costat o sumă atât de obscenă de bani a fost acela că data de lansare impusă de casa de discuri a fost una dificila. Și Michael e nebun. Totul trebuie să fie cel mai mare, cel mai mare, cel mai mare, cel mai mare, cel mai bun, cel mai bun”, a spus regizorul pentru SlashFilm. Motiv pentru care ocupa primul loc în Top 10 cele mai scumpe videoclipuri din istorie. 

2. Madonna  – „Express Yourself” (11,2 milioane de dolari) 

Videoclipul a costat 5 milioane de dolari atunci când a fost lansat, în 1989, dar, având în vedere inflația, ar costa acum peste 11 milioane de dolari. Videoclipul a fost inspirat din filmul distopic al lui Fritz Lang „Metropolis”, a fost regizat de David Fincher, dar a inclus și o mulțime de contribuții ale Madonnei

CITEȘTE ȘI: Un documentar despre cel mai recent turneu susținut de Madonna va avea premiera în octombrie

3. Madonna – „Die Another Day” (9,4 milioane de dolari)

Al doilea cel mai scump videoclip al Madonnei a fost filmat pentru piesa tematică a filmului omonim din franciza „James Bond”, în 2002. Inspirată de secvențele de acțiune din film, echipa suedeză de regie Traktor a cheltuit 6,1 milioane de dolari pentru videoclip, suma care ar ajunge în prezent la peste 9,4 milioane de dolari. 

4. Madonna – „Bedtime Story” (9,1 milioane de dolari)

Madonna a cheltuit, în 1995, 5 milioane de dolari pentru a crea un videoclip pentru piesa „Bedtime Story”. Astăzi, acea sumă ar depăși 9 milioane de dolari. Clipul a fost regizat de Mark Romanek și lansarea lui a fost tratată ca o premieră de film, fiind proiectat în cinematografe din Los Angeles, Chicago și New York.

CITEȘTE ȘI: Madonna a postat pe Instagram o farfurie cu marijuana la aniversarea a 62 de ani

5. Michael Jackson – „Black Or White” (8,1 milioane de dolari)

Al doilea cel mai scump videoclip al lui Michael Jackson, aflat pe locul al cincilea în Top 10 cele mai scumpe videoclipuri din istorie, a fost pentru hitul său din 1991 „Black Or White”. Se estimează că 500 de milioane de oameni s-au uitat la premiera videoclipului de 11 minute pe postul de televiziune Fox. În clip apar vedete ca Macaulay Culkin și Tyra Banks, dar și o panteră neagră. 

6. Guns N ‘Roses – „Estranged” (7,6 milioane de dolari)

Videoclipul a fost ultima parte a unei trilogii care a inclus și „Don’t Cry” și „November Rain”. Videoclipul de peste 10 minute a fost scris de Axl Rose și regizat de Andy Morahan și a inclus efecte vizuale CGI de ultimă generație, unice pentru acea vreme. 

CITEȘTE ȘI: Guns N ‘Roses: „Sweet Child O’ Mine” a depășit un miliard de descărcări pe Spotify

7. Aqua – „Cartoon Heroes” (5,6 milioane de dolari)

Există mult mister în jurul videoclipului Aqua pentru „Cartoon Heroes”. Grupul, care este cel mai bine cunoscut pentru succesul său „Barbie Girl”, a cheltuit 5,6 milioane de dolari pentru un videoclip aparent simplu, cu un monstru marin cu un singur ochi care încearcă să domine lumea. 

8. Michael Jackson – „Bad” (5,4 milioane de dolari) 

18 minute are videoclipul „Bad”, care a fost regizat de Martin Scorsese și scris de romancierul Richard Price. Clipul a fost filmat timp de o lună în Brooklyn, New York și este inspirat major din „West Side Story”.

9. MC Hammer – „2 Legit 2 Quit” (5 milioane de dolari)

Lansat în 1991, „2 Legit 2 Quit” este practic un scurtmetraj, cu o poveste care se învârte în jurul legendarei mănuși a lui Michael Jackson. Videoclipul include vedete, inclusiv Tony Danza, Jim Belushi și James Brown. 

10. Limp Bizkit – „Rollin ‘(Air Raid Vehicle)” (4,8 milioane de dolari)

În 2000, liderul Limp Bizkit, Fred Durst, a regizat videoclipul care a fost parțial filmat pe Turnul de Sud al World Trade Center. În clip au apărut Ben Stiller și Stephen Dorff, care au jucat în „Zoolander” în acel an. 

CITEȘTE ȘI: Neverland, fosta fermă a lui Michael Jackson, vândută la un sfert din valoarea sa

Michael Jackson a fost castrat chimic de tatăl său. Motivul?!

Foto: Profimedia Images