„Billie Jean” este prima piesă a lui Michael Jackson care depășește pragul de 1 miliard de vizualizări pe YouTube

De: Ana Obretin / 17.06.2021, 10:25

Cu câteva zile înainte de împlinirea a 12 ani de la moartea lui Michael Jackson, pe 25 iunie, hitul său din 1983 „Billie Jean” a depășit un miliard de vizualizări pe YouTube.

Deși este una dintre cele mai cunoscute piese din istorie, abia de puțin timp videoclipul lui Michael Jackson a reușit această performanță. Cântecul a fost inclus pe albumul „Thriller”, lansat în 1982 și care este și în prezent cel mai bine vândut din toate timpurile, cu 66 de milioane de copii la nivel mondial. „Billie Jean” este, de asemenea, unul dintre cele mai bine vândute single-uri din lume, cu peste 10 milioane de copii.

„Billie Jean” se alătură astfel unei liste selecte a celor mai vizionate videoclipuri, care include, printre altele,  „Chandelier”, al Siei (2,3 miliarde), „Despacito”, al lui Luis Fonsi (7,4 miliarde), și „Shape of You”, al lui Ed Sheeran (5,3 miliarde). Pe primul loc în topul celor mai vizionate clipuri din istorie se află „Baby Shark”, cu 8,7 miliarde de vizualizări.

„Billie Jean” este chiar prima piesă a fostului „rege al muzicii pop” care trece pragul de 1 miliard de vizualizări pe YouTube.

Alte două titluri din anii 1980 care au depășit deja acest prag sunt „Sweet Child O ‘Mine”, al trupei Guns N’ Roses (1,25 de miliarde), și „Take on Me”, al formației A-ha (1,28 de miliarde).

Michael Jackson a murit pe 25 iunie 2009, la vârsta de 50 de ani, în urma unei intoxicații cu propofol, substanță anestezică pe care o folosea ca somnifer, cu complicitatea medicului său personal, Conrad Murray. De altfel, medicul a fost găsit vinovat de omucidere involuntară și condamnat în 2011 la patru ani de închisoare, din care a executat doar doi.

În pofida scandalurilor sexuale în care a fost implicat – cele mai recente acuzații de pedofilie fiind aduse în 2019, prin intermediul unui documentar controversat difuzat de HBO, „Leaving Neverland” -, Michael Jackson a rămas un star popular. Dovadă stau, de exemplu, muzica sa care este în continuare folosită în diverse producții, precum și interesul uriaș stârnit în licitații.

CITEȘTE ȘI: Neverland, fosta fermă a lui Michael Jackson, vândută la un sfert din valoarea sa

Michael Jackson a fost castrat chimic de tatăl său. Motivul?!

Fiica lui Michael Jackson nu mai arată aşa! Schimbare radicală de look

Foto: Profimedia Images