Top 10 cele mai vizionate videoclipuri de pe YouTube din toate timpurile

De: Nicoleta Lepădatu / 12.06.2021, 10:56
Top 10 cele mai vizionate videoclipuri de pe YouTube din toate timpurile

Ce au în comun hituri celebre, melodii care au făcut o lume întreagă să danseze și cântece pentru copii care nu îți mai ies din cap nici dacă vrei? Miliarde de vizualizări pe YouTube, prilej pentru a le strânge într-un Top 10 cele mai vizionate videoclipuri din toate timpurile.

Locul 1 Baby Shark Dance”  – PINKFONG Songs for Children – 8,75 miliarde de vizualizări

Indiferent dacă ai sau nu copii, este greu de crezut că nu ai auzit măcar o dată melodia despre puiul de rechin. Și nu o spunem doar noi, cifrele sunt cele care vorbesc acum. 8,75 miliarde de vizualizări, deci, miliarde de persoane au fredonat, fără să se poată opri „Baby shark, doo, doo, doo, doo, doo, doo“ din iunie 2016, de când a fost urcat pe YouTube și pâna acum. 

Locul 2 Luis Fonsi – Despacito” ft. Daddy Yankee – 7,4 miliarde vizualizări

„Despacito” a bătut toate recordurile, până să fie depășit de „Baby Shark”. Hitul mondial al lui Luis Fonsi a inundat radiourile, televiziunile, platformele de streaming, până la saturație. În aprilie 2018, un grup de hackeri, probabil sătui să audă piesa peste tot, a reușit să șteargă clipul de pe YouTube. Chiar și în aceste condiții, videoclipul a reușit să adune 7,4  miliarde de vizualizări, un fenomen rar întâlnit în industria muzicală.

Locul 3 Johny Johny Yes Papa”  ? THE BEST Song for Children| LooLoo Kids – 5,43 miliarde de vizualizări

Nu știm dacă 2016 a fost un an bun pentru vinuri, dar cu siguranță a fost un an excelent pentru melodiile pentru copii, cea mai bună dovadă fiind chiar faptul că în TOP 3 două din piese sunt pentru cei mici. Băiețelul iubitor de zahăr a strâns nu mai puțin de 5,43 de miliarde de vizualizări de când a fost urrcat pe YouTube. Dă play și poate ai să înțelegi de ce este printre cele mai vizionate videoclipuri din toate timpurile.

Locul 4 Ed Sheeran – „Shape Of You” – 5,35 miliarde vizualizări

Deja trecem la lucruri serioase, cu o melodie a britanicului Ed Sheeran, care a lansat pe 30 ianuarie 2017 videoclipul piesei care a înnebunit internetul! Ed Sheeran apare antrenându-se într-o sală de box alături de o tipă foarte frumoasă. Pentru ce se pregătește el, de fapt, afli abia la sfârșitul videoclipului. Cântărețul a lansat „Shape Of You” după o pauză destul de lungă, împreună cu „Castle On The Hill“, ambele piese având un succes imens, ele intrând simultan pe primele două locuri în clasamentele muzicale. „Shape Of You” a adunat până acum nu mai puțin de 5,35 miliarde vizualizări.

Locul 5 Wiz Khalifa – „See You Again” ft. Charlie Puth [Official Video] „Furious 7” Soundtrack – 5,1 miliarde vizualizări

See You Again a fost compus pentru soundtrack-ul filmului de acțiune din 2015 „Furious 7”,  în memoria lui Paul Walker, care a murit într-un accident de mașină pe 30 noiembrie 2013.  Piesa a fost un succes global și a reușit sp strângă primul miliard de vizualizări în 185 de zile.  De pe 7 aprilie 2015, când a fost urcat pe YouTube până acum a fost ascultat de 5,1 miliarde de ori.

Locul 6 „Masha and The Bear” – „Recipe for disaster” (Episode 17) – 4,4 miliarde vizualizări

De ce un urs din desene animate rusești este mai popular decât Taylor Swift și Justin Biber pe YouTube? Asta se întreba lumea când episodul 17 din „Mașa și ursul” a depășit 3 miliarde de vizualizări. Răspunsul este pe cât de evident, pe atât de îngrijorător. Pentru că YouTube a devenit atât babysitter, cât și coleg de joacă și canal TV.  Și cele 4,4 miliarde de vizualizări din 2012 și până acum vin să confirme această realitate.

Locul 7 Mark Ronson – „Uptown Funk” (Official Video) ft. Bruno Mars – 4,2 miliarde vizualizări

Uptown Funk” este un single al producătorului britanic Mark Ronson în colaborare cu cântărețul american Bruno Mars, de pe al patrulea album al lui Ronson, ,,Uptown Special” (2015). Cântecul a fost un real succes, ocupând locul I în topul american Billboard Hot 100 timp de 14 săptămâni consecutive. Videoclipul cântecului a fost urcat pe YouTube pe 19 noiembrie 2014, iar acum are deja 4,2 miliarde de vizualizări.

Locul 8 „Bath Song” CoComelon Nursery Rhymes & Kids Songs – 4,12 miliarde de vizualizări

Un alt cântecel pentru copii care l-a depășit rapid în popularitate chiar și pe ,,Gangnam Style”, ,,Bath Song” este tot genul acela de melodie pe care, după ce ai ascultat-o măcar o dată, nu ți-o mai poți scoate din cap. A fost urcată pe YouTube pe 2 mai 2018 și are deja 4, 12 miliarde de vizualizări.

Locul 9 PSY – „GANGNAM STYLE(강남스타일) M/V” – 4,08 miliarde de vizualizări

Megahitul sud-coreean a fost, timp de cinci ani, cel mai vizionat videoclip de pe platformă. Videoclipul a devenit atât de popular încât YouTube a fost nevoit să rescrie codul, după ce a ajuns la 2.147.483.647 de vizualizări. În 2017 Melodia ,,Gangnam Style” a sud-coreeanului Psy a pierdut supremaţia YouTube în faţa videoclipului piesei ,,See You Again” a lui Wiz Khalifa şi Charlie Puth, care a depăşit 2,895 de miliarde de vizualizări.

Locul 10 „Surprise Eggs Nursery Rhymes” | „Old MacDonald Had A Farm” | Learn Colours & Farm Animals | ChuChu TV – 1,4 miliarde de vizualizări

Având în vedere numărul imens de vizualizări, se pare că mulți copii au învâțat culorile uitându-se la acest videoclip urcat în platformă pe 22 septembrie 2015. Și faptul că topul nostru cu cele mai vizionate videoclipuri de încheie cu el este un argument în plus. Oricum, dat fiind succesul acestor cântece pentru cei mici, concluzia este una singură: petrecem prea mult timp în fața ecranelor. Deci… „Baby shark, doo, doo, doo, doo, doo, doo“.

CITEȘTE ȘI: VIRAL: Al doilea clip care atinge DOUĂ miliarde de vizualizări, după ”Gangnam style” – VIDEO

Foto: Shutterstock

 

Tags: