Clarence Williams III, actorul din „The Mod Squad” și „Purple Rain”, a murit

De: Nicoleta Lepădatu / 07.06.2021, 14:08
Clarence Williams III, actorul din „The Mod Squad

Clarence Williams III, care a jucat rolul polițistului sub acoperire Linc Hayes din seria „The Mod Squad” și pe cel al tatăl lui Prince în „Purple Rain” a murit la vârsta de 81 de ani.

Williams a murit vineri în casa lui din Los Angeles după o luptă cu cancerul de colon, a declarat duminică managerul său Allan Mindel. Omagiile au venit rapid pe rețelele de socializare, atât de la cei care au lucrat cu Williams, cât și de la cei care l-au admirat pentru rolurile sale remarcabile și interpretările de impact.

Lenny Kravitz a scris pe Twitter: „Când eram copil, crescând în New York, Clarence Williams III era fața de la televizor cu care m-am identificat și care m-a inspirat. De la „The Mod Squad”, la „Purple Rain” și „Sugar Hill” el a jucat întotdeauna cu energie dinamică. Odihnește-te la putere, rege!”

Williams a devenit cunoscut în 1968 ca unul dintre starurile show-ului „The Mod Squad”, în care jucau şi Peggy Lipton şi Michael Cole și a cărui producător era Aaron Spelling. El a făcut parte din distribuţia serialului până la finalul acestuia, în 1973, apoi, timp de 40 de ani a jucat în filme, spectacole de teatru şi programe de televiziune.

El a mai avut rolul tatălui personajului lui Prince din „Purple Rain” (1984) şi a apărut ulterior în serialul „Twin Peaks”, ca agentul FBI Roger Hardy. A avut o colaborare destul de lungă cu regizorul John Frankenheimer, pentru „52 Pick-Up”, „Against the Wall”, „George Wallace” şi „Reindeer Games”.

Clarence Williams III şi-a început cariera în teatru, cu un rol în „Dark of the Moon” (1957), regizat de Vinette Caroll. A jucat apoi cu Geraldine Page în „The Great Outdoors” pe Broadway. În 1965, Williams a primit o nominalizare la premiile Tony şi un premiul Theatre World pentru rolul din „Slow Dance on the Killing Ground”. Williams a fost un actor extrem de versatil, capabil să joace roluri într-o varietate de genuri, inclusiv comedie.

CITEȘTE ȘI: Serialul „Twin Peaks” revine cu vechii actori, dar cu o acţiune nouă!

„Twin Peaks“ continuă după 25 de ani

 

Foto: Profimedia Images