Cinci muzicieni faimoși care au acum joburi de oameni obișnuiți

De: Adrian Popa / 30.09.2021, 13:45
Cinci muzicieni faimoși care au acum joburi de oameni obișnuiți

Cândva muzicieni de succes, astăzi avocați, investitori în imobiliare sau consultanți. Aceasta este, pe scurt, povestea lor. Unii oameni faimoși au simțit nevoie să iasă de sub lumina reflectoarelor și să se dedice altor pasiuni, pe lângă muzică.

Vă prezentăm cinci cazuri în care muzicieni cunoscuți au devenit oameni cu joburi obișnuite.

David Kelly

Cu ce se ocupa: Kelly este un rapper cunoscut din anii ’90. A deschis concerte pentru A Tribe Called Quest și Arrested Development, iar mai târziu s-a alăturat formației hip-hop All Natural, cu care a înregistrat cinci albume. În 2010, muzicianul a lansat un album solo.

Ce face acum: Davi Kelly lucrează ca avocat pentru echipa de baschet Golden State Warriors. El și-a luat diploma la Universitatea din Illinois. Astăzi, muzica este mai mult un hobby pentru cel cunoscut sub numele de scenă „Capital D”.

Jeff „Skunk” Baxter

Cu ce se ocupa: În anii ’70 și ’80, Baxter era un chitarist apreciat, care și-a oferit serviciile pentru numeroase albume și în multe concerte. A făcut parte din formații de succes, precum Steely Dan, Doobie Brothers și Spirit.

Ce face acum: Fostul mare chitarist este astăzi consultant în domeniul apărării. El crede că există legături între muzică și tehnologia militară. „Radarul este doar o chitară electrică pe steroizi”, declara „Skunk”. El joacă deseori, în exercițiile făcute de forțele armate ale SUA, rolul băiatului rău. „Mi s-a spus că sunt un foarte bun băiat rău”, a explicat Baxter.

Vanilla Ice

Cu ce se ocupa: Melodia „Ice Ice Baby” este recunoscută imediat de milioane de oameni, iar albumul din care face parte, „To the Extreme”, a ocupat primele poziții în topuri câteva săptămâni. Al doilea album al artistului nu a avut, însă, succes, iar rapperul Vanilla Ice, pe numele real Robert Matthew Van Winkle, s-a îndepărtat de muzică. Nici încercarea ulterioară de a deveni un artist rap/metal nu a dat roade.

Ce face acum: Vanilla Ice se ocupă cu renovarea de locuințe. Winkle le cumpără, le îmbunătățește, iar apoi le vine pentru profit. „Ice” s-a dovedit a fi foarte bun în domeniu, iar succesul nu întârziat să apară. Fostul muzician are propria companie, Vanilla Ice Real Estate. Mai mult, el a apărut în show-uri tv.

Jonathan Knight

Cu ce se ocupa: Knight este unul dintre membrii celebrei formații New Kids on the Block, populară în anii ’80 și prima parte a anilor ’90. NOKD a avut hituri precum „Tonight” sau „Step by Step”. Jonathan a fost primul membru care a părăsit grupul, în 1994. Ulterior, Knight s-a izolat și a oferit rareori interviuri. În 2000, el a declarat că a suferit de anxietate generalizată.

Ce face acum: La fel ca Vanilla Ice, Knight investește în imobiliare. El este, de asemenea, prezentatorul show-ului „Farmhouse Fixer” de pe HGTV, în care sunt renovate ferme vechi. Afacerile i-au mers bine. Knight are o avere estimată la 14 milioane de dolari.

Dave Rowntree

Cu ce se ocupa: În a doua parte a anilor 90, Blur era una dintre cele mai influente formații din lume. Dave Rowntree era bateristul grupului. Ulterior, membrii Blur s-au dedicat proiectelor personale, deși au mai lansat ocazional muzică nouă.

Ce face acum: Rowntree și-a deschis propria firmă de animație, iar ulterior a urmat cursuri de drept și a devenit avocat. Mai mult, muzicianul și-a luat brevetul de pilot, iar în 2017 a fost ales consilier local în Norfolk. Dave Rowntree a declarat la un moment dat că activitatea în domeniu juridic este mai interesantă pentru el decât ce a făcut cu Blur.

Foto deschidere: Dave Rowntree (stânga) și Vanilla Ice

Citește și: Actori pe care îi cunoști din vedere, dar nu le știi numele