U2 anunță ediția aniversară a albumului „Achtung Baby”, lansat în urmă cu 30 de ani

De: Ana Obretin / 16.11.2021, 08:54
U2 anunță ediția aniversară a albumului

Trupa de rock irlandeză U2 a anunțat că va lansa o ediție specială a albumului „Achtung Baby”, pe vinil și digital.

Cel de-al șaptelea album al grupului U2 a fost lansat pe 18 noiembrie 1991, iar ediția aniversară va apărea pe piață în format vinil standard sau de lux. Edițiile aniversare vor fi lansate pe 19 noiembrie și pot fi deja precomandate aici.

De asemenea, pe 3 decembrie, trupa va lansa un set digital de 50 de piese de pe cunoscutul disc, ce va include remixuri și fețe B. 22 dintre melodii nu au mai fost niciodată disponibile în format digital până acum. 

CITEȘTE ȘI: U2 a lansat un cântec inedit, ”Your Song Saved My Life”, compus special pentru animaţia ”Sing 2”

U2 și Martin Garrix lansează imnul Euro 2020, “We Are The People We’ve Been Waiting”

Pe e altă parte, U2 a făcut echipă cu artistul francez din Berlin Thierry Noir pentru o instalație specială unică la legendarele studiouri Hansa din Kreuzberg, care va putea fi văzută între 19 și 26 noiembrie. În urmă cu treizeci de ani, U2 i-a comandat lui Noir să picteze o serie de mașini Trabant, care să figureze pe coperta albumului „Achtung Baby”. Instalația va prezenta un Trabant nou pictat pentru 2021, precum și o pictură murală exclusivă realizată pe o secțiune a zidului Berlinului, scrie NME.

Recompensată cu 22 de premii Grammy, printre altele, U2 are la activ 14 albume de studio și este una dintre trupele cu cele mai mari vânzări, cu peste 150 de milioane de unități la nivel mondial.

CITEȘTE ȘI: O ediție aniversară a albumului „Nevermind”, cu 70 de melodii în premieră, va fi lansată în noiembrie

Foto: Profimedia Images