A murit regizorul Dennis Berry, care a fost căsătorit cu Jean Seberg și Anna Karina

De: Ana Obretin / 13.06.2021, 17:09
A murit regizorul Dennis Berry, care a fost căsătorit cu Jean Seberg și Anna Karina

Regizorul, scenaristul și actorul american Dennis Berry, care a fost căsătorit cu două simboluri ale Noului Val din cinema, Jean Seberg și, apoi, Anna Karina, a murit sâmbătă, la vârsta de 76 de ani, a anunțat agentul său, duminică.

„Regizorul Dennis Berry a încetat din viață la Paris, pe 12 iunie, la ora 09.45, înconjurat de toată dragostea prietenilor săi, a plecat să o găsească pe Anna Karina”, care a murit în 2019, a declarat agentul său, Ouarda Benlaala.

Născut în SUA, Dennis Berry s-a mutat la Paris în anii 1970. În 1972 s-a căsătorit cu actrița americană Jean Seberg, studenta de care personajul lui Jean-Paul Belmondo s-a îndrăgostit în „A bout de souffle”, de Jean-Luc Godard, un film lansat în 1960. Cuplul era deja separat când actrița a murit la Paris, în 1979.

În 1982, s-a căsătorit cu daneza Anna Karina, care a apărut în mai multe filme de Jean-Luc Godard, printre care „Pierrot Le Fou”. Aceasta a fost a patra căsătorie pentru Anna Karina și ultima. În 2018, ea a remarcat, oarecum cu neâncredere: „Sunt căsătorită de aproape 40 de ani cu același bărbat”, în timpul unui interviu acordat AFP.

Dennis Berry, fiul lui John Berry, de asemenea regizor, a jucat și roluri de mică amploare alături de vedete precum Alain Delon și Jean-Paul Belmondo (în „Borsalino”) și chiar Johnny Hallyday, sub îndrumarea unor cineaști ca Jules Dassin, Eric Rohmer, Jacques Rivette, Carlo Lizzani, Jacques Deray, André Téchiné.

În calitate de regizor, a lansat, în 1975, „Le Grand Délire” – primul său film -, cu Jean Seberg și Isabelle Huppert. În 2017, i-a dedicat soției sale un documentar, „Anna Karina, souviens-toi”.

Ultimul său film, „Savages”, a fost lansat în 2019. Dennis Berry a mai regizat seriale de televiziune, ca „Highlander” – unde Marion Cotillard făcea primii pași ca actriță, într-un episod din 1992 -, „Stargate Sg-1” și „La Crim’”.

CITEȘTE ȘI:Clarence Williams III, actorul din „The Mod Squad” și „Purple Rain”, a murit

Artistul premiat cu Grammy B.J. Thomas, cunoscut pentru „Raindrops Keep Fallin’ On My Head”, a murit

Foto: Profimedia Images