Artistul premiat cu Grammy B.J. Thomas, cunoscut pentru „Raindrops Keep Fallin’ On My Head”, a murit

De: Ana Obretin / 30.05.2021, 10:40
Artistul premiat cu Grammy B.J. Thomas, cunoscut pentru

Artistul premiat cu Grammy B.J. Thomas, cunoscut pentru hitul „Raindrops Keep Fallin’ On My Head”, a murit la vârsta de 78 de ani, sâmbătă, în locuința sa din Arlington, Texas, din cauza unor complicații provocate de cancerul pulmonar de care suferea. 

Single-ul său „Raindrops Keep Fallin’ On My Head”, care a fost scris de Burt Bacharach și Hal David, a apărut pe coloana sonoră a filmului „Butch Cassidy and the Sundance Kid” și a fost premiat cu Oscar. Piesa a apărut apoi în „Forrest Gump”, „Charlie’s Angels: Full Throttle”, „Clerks 2” și „Spider-Man 2”.

În timpul carierei sale, mai ales în anii 1960 și 1970, B.J. Thomas a câștigat cinci premii Grammy și a fost introdus în Grammy Hall of Fame. A vândut peste 70 de milioane de albume în întreaga lume, și a avut opt hituri plasate pe prima poziție a clasamentelor muzicale.

B.J. Thomas s-a născut în Oklahoma, în 1942, și a crescut la Houston, unde a cântat în biserică în copilărie. Portofoliul său de compoziție a inclus, de asemenea, hiturile „I Just Can’t Help Believing”, „Don’t Worry Baby” și „What Ever Happened to Old Fashioned Love”.

Piesa sa din 1968 „Hooked on a Feeling” a devenit cel de-al doilea single al său care a fost vândut în milioane de exemplare. În 1976, Thomas a lansat albumul „Home Where I Belong”, care a devenit primul disc gospel vândut în peste un milion de exemplare. De asemenea, și-a împrumutat vocea pentru multe reclame și campanii. În 2013, Thomas a lansat un album acustic intitulat „The Living Room Sessions” care a marcat cele șase decenii de activitate în industria muzicală. Albumul a inclus duete cu artiști precum Richard Marx, Vince Gill, Sara Niemietz și Lyle Lovett.

Ca actor, Thomas a apărut în filmele „Jory” și „Jake’s Corner”. A scris două cărți, inclusiv autobiografia „Home Where I Belong”. 

CITEȘTE ȘI: Actorul Mark York, cunoscut pentru rolul din serialul „The Office”, a murit

A murit dirijorul Pedro Negrescu

Cântărețul britanic Nick Kamen, cunoscut pentru „I Promised Myself”, a murit

Văduva lui Kirk Douglas, producătoarea de film Anne Douglas, a murit la 102 ani

Foto: Profimedia Images