Actorul Mark York, cunoscut pentru rolul din serialul „The Office”, a murit

De: Loredana Toma / 25.05.2021, 14:42
Actorul Mark York, cunoscut pentru rolul din serialul

Actorul Mark York, cunoscut cel mai bine pentru rolul lui Billy Merchant  din serialul „The Office”, a murit la vârsta de 55 de ani, din cauze neprecizate.

York a suferit de paraplegie încă din 1988, când a avut un accident de mașină care i-a fost aproape fatal. După accident, actorul și-a schimbat total viața, s-a reîntors la școală și, datorită unui prieten, la actorie. Artistul a avut roluri în producțiile „CSI: New York”, „8 Simple Rules”, „A.I.: Artificial Intelligence”, în regia lui Steven Spielberg, și în „Going All the Way”, unde a jucat alături de Ben Affleck. În serialul „The Office”, York a interpretat rolul lui Billy Merchant, care era paraplegic.

Mark York a dorit să deschidă mai multe uși pentru persoanele paraplegice

Potrivit publicației Deadline, în biografia de pe site-ul actorului se menționează că scopul din spatele carierei sale era să „deschidă ochii regizorilor și Hollywood-ului în legătură cu faptul că și oamenii aflați în scaune cu rotile pot participa la casting-uri”.

„La birou/ The Office” este adaptarea americană a serialului britanic omonim în care a jucat Ricky Gervais. Difuzat în perioada 2005 – 2013, serialul, cu Steve Carell și John Krasinski printre alții, urmărește viața angajaților unei firme de produse de papetărie. Producția a fost filmată sub forma unui documentar satiră.

CITEȘTE ȘI: Actorul Ion Dichiseanu a murit la vârsta de 87 de ani

Cântărețul britanic Nick Kamen, cunoscut pentru „I Promised Myself”, a murit

Foto: YouTube/ The Office