Accident pe platourile de filmare ale westernului ”Rust”: Alec Baldwin a tras cu o armă de recuzită care a ucis-o pe directorul de imagine Halyna Hutchins și l-a rănit pe regizor 

De: Nicoleta Lepădatu / 22.10.2021, 07:34
Accident pe platourile de filmare ale westernului ”Rust”: Alec Baldwin a tras cu o armă de recuzită care a ucis-o pe directorul de imagine Halyna Hutchins și l-a rănit pe regizor 

Alec Baldwin a tras cu o armă de recuzită pe un platou de filmare din New Mexico, provocând moartea directorului de imagine Halyna Hutchins și rănirea regizorului Joel Souza.

Incidentul a avut loc pe platourile westernului ”Rust”, un lungmetraj independent care se filma la Bonanza Creek Ranch, o locație de producție populară situată la sud de Santa Fe.

Hutchins, în vârstă de 42 de ani, a fost transportată cu elicopterul la Spitalul University of New Mexico din Albuquerque, unde a murit. Souza, în vârstă de 48 de ani, a fost dus cu ambulanța la Centrul Medical Regional Christus St. Vincent din Santa Fe, unde este tratat pentru rănile sale, potrivit biroului șerifului din Santa Fe.

Biroul șerifului a dat o declarație în care se spune că Hutchins și Souza „au fost împușcați când o armă de foc a fost descărcată de Alec Baldwin, 68 de ani, producător și actor”. Publicația Santa Fe New Mexican a scris că Baldwin a fost interogat de anchetatori, fiind tot timpul în lacrimi.

Nimeni nu a fost arestat în urma acestui incident, conform declarației biroului șerifului, dar detectivii au intervievat martorii, iar incidentul rămâne sub o investigație „deschisă și activă”.

Reprezentanții lui Alec Baldwin nu au răspuns solicitărilor de presei de a răspunde la întrebări legate de acest incident.

Moartea lui Hutchins a fost confirmată de biroul șerifului și de International Cinematographers Guild.

„Am primit vestea devastatoare în această seară, că una dintre membrii noștri, Halyna Hutchins, directorul de imagine al producției ”Rust” din New Mexico, a murit din cauza rănilor suferite pe platou”, a declarat John Lindley, președintele, International Cinematographers Guild și Rebecca Rhine, directorul executiv, într-o declarație. „Detaliile sunt neclare în acest moment, dar lucrăm pentru a afla mai multe și susținem o investigație completă a acestui eveniment tragic. Aceasta este o pierdere teribilă și deplângem moartea unui membru al familiei noastre.”

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Actorul Alec Baldwin se retrage din viața publică

 

Tags: