Actorul Sean Penn susține vaccinarea obligatorie pentru americani

De: Nicoleta Lepădatu / 14.08.2021, 17:29
Actorul Sean Penn susține vaccinarea obligatorie pentru americani

Actorul Sean Penn a stârnit controverse, afirmând că industria filmului ar trebui să dea exemplu, cu scopul de a îndemna oamenii să se vaccineze. El a precizat în cadrul unui interviu că vaccinarea ar trebui să fie obligatorie pentru americani.

Cred că vaccinurile ar trebui să fie obligatorii. Este unul din acele lucruri care trebuie să fie. Şi cred că de asemenea toate industriile, între care şi cea a filmului, ar trebui să pună în practică această iniţiativă”, a spus actorul, regizorul şi producătorul.

Sean Penn a nuanţat aluziile sale, avansând că excepţii pot fi făcute pentru persoanele care suferă de probleme de sănătate incompatibile cu vaccinarea. El s-a arătat „frustrat” de numărul de americani care refuză să se vaccineze atunci când o pot face. „Există mai multe tipuri de ezitări, dar cred că de acum sunt suficiente informaţii şi că nu este nicio scuză”, a adăugat el.

În iulie, abia întors de la Festivalul de Film de la Cannes, unde a participat cu lungmetrajul Flag Day”, în care a jucat alături de fiica sa Dylan, Sean Penn a pornit un nou curent la Hollywood. Potrivit publicației americane Deadline, actorul a emis un ultimatum producătorilor: participarea sa la filmări va fi acum condiționată – întreaga echipă trebuie să fie vaccinată anti-Covid. În caz contrar, va refuza proiectele.

Este condiția pusă de Sean Penn și pe platoul de filmare al serialului „Gaslit”, regizat de Matt Ross și produs de NBC Universal. El amenința că nu va mai juca rolul lui John Mitchell, procurorul general al Statelor Unite sub președinția lui Richard Nixon, alături de Julia Roberts, care are rolul soției procurorului, Martha.

Odată cu răspândirea variantei Delta în Los Angeles, autoritățile au impus din nou purtarea măștilor în interior și, potrivit lui Sean Penn, vaccinul ar trebui să fie obligatoriu pentru toată lumea de pe platou. Nu doar actorii și câțiva tehnicieni ar trebui să fie vaccinați. Actorul s-a oferit să faciliteze vaccinarea pentru toţi pe cheltuiala sa.

CITEȘTE ȘI: Sean Penn cere tuturor membrilor echipei seriei „Gaslit” să se vaccineze; în caz contrar, nu se întoarce la filmări

Foto: Profimedia images

Tags: