Cannes 2021: Sean Penn, despre temerile privind colaborarea cu fiica sa la filmul „Flag Day” (FOTO)

De: Ana Obretin / 12.07.2021, 17:13

Actorul și regizorul american Sean Penn, aflat în competiție la Festivalul de Film de la Cannes 2021 cu „Flag Day”, a vorbit despre colaborarea sa cu eroina principală a noului său lungmetraj, nimeni alta decât fiica sa, Dylan Penn.

Sean Penn este un obișnuit al evenimentului de pe Croazetă, unde a prezentat, de-a lungul timpului, filme regizate de el, ca „The Pledge”, din 2001, sau în care a jucat rolul principal, precum „Mystic River”, din 2003.

În 2021, el a revenit la Cannes la șase ani după criticile dezastruoase primite de pelicula sa „The Last Face”. În „Flag Day”, Sean Penn îi dă replica lui Dylan, fiica sa și a fostei sale soții Robin Wright.

Întrebat de Télé Loisirs cum a fost colaborarea cu fiica sa, Sean Penn a răspuns: „Înainte de a începe filmările, nu prea știam la ce să mă aștept. Mi-a fost frică de faptul că nu mă voi descurca atât cu responsabilitățile mele de regizor și actor, cât și cu cele ale unui tată care este preocupat de performanța copilului său într-un proiect. În cele din urmă, din prima zi de filmare, fiica mea a reușit să-mi risipească toate grijile”.

„Din primele scene, am înțeles că am făcut alegerea corectă. Când am văzut privirile uluite ale întregii echipe de filmare, atunci când a început să joace, mi-am dat seama rapid că va fi foarte bună în acest proiect. Ea a avut o interpretare magnifică pe tot parcursul filmului. Datorită ei, pot să vă spun că mi-a plăcut și mai mult montajul”, a mai spus acesta.

Sean Penn a mai vorbit despre faptul că, deși pasiunea sa pentru cinema nu s-a schimbat, simte puțină frustrare să văd starea actuală a cinematografiei în ansamblu. „Regret că tot mai multe filme ajung nu în săli întunecate, ci la televizor, chiar dacă micul ecran a devenit un instrument de calitate”, a explicat acesta.

„Flag Day”, unul dintre cele mai personale filme ale lui Sean Penn

Prin intermediul poveștii adevărate a unui escroc și a fiicei sale care îl adoră, Sean Penn semnează, fără îndoială, unul dintre cele mai perspnale filme ale sale. Filmul este adaptarea unei cărți scrise de jurnalista americană Jennifer Vogel, fiica unei mitomane și a unui escroc notoriu din America anilor 1990. Pelicula a avut recenzii amestecate, lăudabilă fiind alchimia celor două personaje interpretate de Sean și Dylan Penn. Concluzia criticilor este că filmul nu este nici un dezastru, nici o capodoperă și are puține șanse să figureze în palmaresul Festivalului de la Cannes, care se va încheia pe 17 iulie.

CITEȘTE ȘI: Dan Stevens îi ia locul lui Armie Hammer în seria “Watergate”, cu Julia Roberts și Sean Penn

Charlize Theron şi Sean Penn au strâns 6 milioane de dolari în scop caritabil

Foto: Profimedia Images