Charlize Theron şi Sean Penn au strâns 6 milioane de dolari în scop caritabil

Apropo.ro / 13.01.2015, 10:03
Charlize Theron şi Sean Penn au strâns 6 milioane de dolari în scop caritabil
Actorii Charlize Theron şi Sean Penn, care alcătuiesc unul dintre cele mai în vogă cupluri de la Hollywood, au contribuit la strângerea sumei de 6 milioane de dolari pentru iniţierea şi implementarea unor programe de caritate în Haiti.
Sean Penn contribuie de mai mulţi ani la reconstrucţia statului haitian, după puternicul seism care a devastat insula în 2010. Duminică, starul american şi iubita lui, Charlize Theron, au prezentat o gală anuală, pe care o organizează înainte de Globurile de Aur, la hotelul de lux Montage Beverly Hills, în favoarea organizaţiei de caritate J/P Haitian Relief Organization, la care au participat o serie de actori celebri, precum Mila Kunis, Ashton Kutcher, Ben Stiller, Reese Witherspoon, dar şi fostul preşedinte american Bill Clinton, informează contactmusic.com.
 
„Acesta este un sprijin esenţial. Într-un anumit moment, atunci când se produce un dezastru sau izbucneşte un conflict armat într-o anumită zonă, apar donaţii pentru organizaţii precum a noastră, însă acei bani sunt cheltuiţi foarte repede când intri în faza de dezvoltare a proiectelor umanitare. Aşadar, ajutorul vostru este esenţial pentru ca noi să ne continuăm activitatea de ajutorare”, a declarat Sean Penn pentru Eonline.com.
 
Foto: AFP – Mediafax Foto
 
Lăudând implicarea starului hollywoodian în eforturile de ajutorare a populaţiei haitiene, actriţa Reese Witherspoon a declarat: „Sunt absolut uluită de ceea ce face în Haiti. El nu doar vorbeşte şi strânge fonduri. Ci se duce efectiv acolo şi ajută la construirea de şcoli, utilităţi şi spitale”.
 
Evenimentul a inclus şi două episoade artistice, asigurate de Chris Martin, solistul trupei Coldplay, şi de trupa rock Red Hot Chili Peppers, în timp ce Bill Clinton a primit un premiu special din partea lui Sean Penn, scrie Mediafax.
 
Sean Penn s-a implicat în ultimii ani în numeroase acţiuni umanitare, sprijinind, printre altele, şi eforturile de reconstrucţie a oraşului New Orleans, devastat de uraganul Katrina în 2005.