Actorul Wentworth Miller, starul „Prison Break”, suferă de autism

De: Ana Obretin / 28.07.2021, 09:01
Actorul Wentworth Miller, starul

Actorul Wentworth Miller a dezvăluit, marți, că a fost diagnosticat cu autism, anul trecut. Starul serialului de succes „Prison Break” a publicat pe contul său de Instagram un mesaj în care a scris că diagnosticul a fost „un șoc”, dar „nu o surpriză”.

„Nu aș schimba acest lucru”, a adăugat Miller. „Nu. Înțeleg – am înțeles – imediat că autismul este esențial pentru cine sunt. Pentru tot ceea ce am realizat/ articulat … vreau să le spun și acelor mulți (mulți) oameni care, în mod conștient sau inconștient, mi-au oferit acel pic de compasiune + spațiu de-a lungul anilor, mi-au permis să mă mișc prin lume într-un mod a avut sens pentru mine, indiferent că a avut sau nu sens pentru ei… mulțumesc”, a mai scris acesta.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Wentworth Miller (@wentworthmiller)

Actorul a criticat, de asemenea, procesul de diagnosticare pentru adulți, descriindu-l drept „unul lung și cu erori, care trebuie să fie actualizat”. „Sunt un bărbat de vârstă mijlocie. Nu un copil de 5 ani ”, a scris el.

Tulburările din spectrul autist sunt definite ca „o gamă largă de probleme caracterizate prin dificultatea de a interacționa social, comportamente repetitive și provocări în ceea ce privește vorbirea și comunicarea nonverbală”.

În pofida faptului că și-a făcut public diagnosticul, actorul a subliniat, de asemenea, că nu încearcă să se erijeze în rolul de expert sau purtător de cuvânt pe această temă.

În afară de rolul din „Prison Break”, actorul în vârstă de 49 de ani a mai jucat în producții ca „Madam Secretary”, „The Flash” și „Legends of Tomorrow”.

În luna mai, miliardarul Elon Musk a făcut public faptul că suferă de sindromul Asperger – o tulburare comportamentală din spectrul autistic.

CITEȘTE ȘI: Wentworth Miller, starul serialului „Prison Break”, a dezvăluit că este gay

Wentworth Miller – În topul celor mai deştepţi actori

Foto: Profimedia Imagea