Elon Musk a dezvăluit că suferă de Sindromul Asperger

De: Ana Obretin / 09.05.2021, 09:22
Elon Musk a dezvăluit că suferă de Sindromul Asperger

Elon Musk s-a declarat prima persoană cu Sindromul Asperger – o tulburare comportamentală din spectrul autistic – care a găzduit emisiunea de umor „Saturday Night Live”, de pe postul american NBC, în deschiderea monologului său de sâmbătă.

„Sau cel puțin sunt prima persoană care a recunoscut acest lucru”, a spus el pe scena de la Studio 8H. Afirmația a fost urmată de o glumă, acesta remarcând că este „destul de bun în modul de emulare umană”. Musk a mai menționat că nu are o mulțime de „variații intonaționale în modul în care vorbește, lucru util atunci când faci comedie”.

Îmbrăcat într-un costum și un tricou negre, miliardarul sud-african a glumit despre reputația sa de geniu, antreprenor, precum și de susținător al tendințelor economice digitale, cum ar fi criptomonedele.

El a discutat despre viziunea sa pentru viitor – în special despre „energia regenerabilă” – și despre faptul că el credea că „umanitatea trebuie să devină o civilizație multiplanetară”. „Pentru oricine am jignit, vreau doar să spun că am reinventat mașinile electrice și trimit oameni pe Marte într-o navă, chiar credeai că voi fi și eu un tip normal, omule?”, scrie Variety.

De asemenea, Musk, în vârstă de 49 de ani, a glumit despre numele fiului său – X Æ A-12, spunând că se pronunță „ca o pisică ce traversează o tastatură”. Omul de afaceri a adus-o și pe mama sa, Maye Musk, pe scenă, pentru un moment special din timpul monologului său.

„Îți amintești când aveam 12 ani mi-am creat propriul meu joc video?”, a întrebat-o Elon pe mama sa. „Îmi amintesc că te-au plătit cu 500 de dolari. Erai prea tânăr ca să îți deschizi un cont bancar, așa că a trebuit să îți deschid unul ”, a spus aceasta, adăugând: „Ai transformat jocul video despre spațiu în realitate”.

Musk și-a făcut debutul de gazdă a emisiunii „Saturday Night Live”, aceasta fiind primul dintre cele trei episoade finale ale sezonului al 46-lea. Anunțul inițial despre el a fost urmat de critici, telespectatorii și chiar și unii membri ai distribuției show-ului părând să pună la îndoială alegerea lui pentru rol.

Sâmbătă, pentru prima dată, emisiunea a fost transmisă în direct pe YouTube în peste 100 de țări.

Elon Musk, fondator, printre altele, al companiilor SpaceX și Tesla, ocupă în prezent locul al treilea în topul celor mai bogați oameni ai lumii, cu 165,7 miliarde de dolari.

CITEȘTE ȘI: Momentul când Elon Musk a primit primul lui supercar, în 1999. Plus: Cine era logodnica miliardarului pe atunci 

Bill și Melinda Gates divorțează 

Primul tweet al lui Jack Dorsey, fondatorul Twitter, a fost vândut ca NFT pentru 2,9 milioane de dolari

Foto: Profimedia Images