Actrița premiată cu Oscar Olympia Dukakis a murit la 89 de ani

De: Ana Obretin / 02.05.2021, 09:45
Actrița premiată cu Oscar Olympia Dukakis a murit la 89 de ani

Actrița americană Olympia Dukakis, premiată cu Oscar pentru rolul secundar din „Moonstruck” (1987), cu Cher, a murit la vârsta de 89 de ani.

Olympia Dukakis a murit sâmbătă, potrivit anunțului făcut de fratele ei, Appollo Dukakis, pe contul său de Facebook. „Sora mea iubită Olympia Dukakis a murit în această dimineață la New York. După câteva luni de luptă cu boala, ea și-a găsit în sfârșit pacea și este împreună cu Louis”, a scris acesta, referindu-se la regretatul ei soț, actorul Louis Zorich, care a murit în 2018 și cu care se căsătorise în 1962, scrie The Hollywood Reporter.

Olympia Dukakis a jucat alături de mari, ca Nicolas Cage și Cher în „Moonstruck”, pentru care a primit și Globul de Aur, dar și cu Julia Roberts, în „Steel Magnolias”.

Actrița americană de origine greacă a fost cunoscută și pentru rolurile din televiziune și din teatru. Decesul său a generat o ploaie de mesaje pe rețelele de socializare, atât din partea fanilor, cât și a starurilor cu care a colaborat. 

Nominalizată de trei ori la premiile Emmy, cel mai recent, Dukakis a jucat rolul unei doamne transgender, Anna Madrigal, în miniseria „Tales of the City”, care a fost difuzată în 2019 pe Netflix.

CITEȘTE ȘI: Jessica Walter, star al serialelor „Arrested Development” și „Archer”, a murit

Văduva lui Kirk Douglas, producătoarea de film Anne Douglas, a murit la 102 ani

Designerul Alber Elbaz, fost director de creație al casei Lanvin, a murit din cauza COVID-19

Foto: Profimedia Images