Designerul Alber Elbaz, fost director de creație al casei Lanvin, a murit din cauza COVID-19

De: Ana Obretin / 26.04.2021, 10:07
Designerul Alber Elbaz, fost director de creație al casei Lanvin, a murit din cauza COVID-19

Designerul israelian Alber Elbaz, creditat cu relansarea casei de modă franceze Lanvin, în perioada în care i-a fost director de creație, din 2001 până în 2015, a murit la vârsta de 59 de ani.

Informația a fost făcută publică de conglomeratul de lux Richemont, iar, potrivit The New York Times, designerul a murit sâmbătă, într-un spital din Paris, din cauza COVID-19.

Într-o declarație publicată duminică, președintele grupului Richemont, Johann Rupert, a spus: „Cu șoc și tristețe enormă am aflat de decesul brusc al lui Alber. Alber avea o reputație binemeritată, fiind una dintre cele mai strălucite și mai iubite figuri din industrie. M-a atras întotdeauna inteligența, sensibilitatea, generozitatea și creativitatea lui nestăvilită. Era un om cu o căldură și un talent excepționale, iar viziunea sa singulară, simțul frumuseții și empatia de care dădea dovadă lasă o impresie de neșters”, potrivit The Hollywood Reporter.

Grupul Richemont i-a adus un omagiu „viziunii incluzive a modei” manifestată de Elbaz, care „a făcut femeile să se simtă frumoase și confortabil prin îmbinarea meșteșugului tradițional cu tehnologia”.

Elbaz a început să colaboreze cu Richemont în 2019, cu scopul de a-și lansa propriul brand. AZfashion.

Născut în Maroc, în 1961, Elbaz a crescut în Israel înainte de a se muta la New York, în anii 1980. A devenit cunoscut publicului pentru prima dată când a fost numit la conducerea casei franceze Guy Laroche din Paris în 1996. În 1998, a devenit director de creație la Yves Saint Laurent. Ulterior, a contribuit la relansarea imaginii casei de modă franceze Lanvin, în perioada îndelungată petrecută acolo, din 2001 până în 2015. 

CITEȘTE ȘI: O nouă vedetă de reality-show-uri îşi anunţă debutul în designul vestimentar

7 motive pentru care Parisul este capitala modei

Kanye West lanseaza o colectie vestimentara, in toamna

Oscar 2021: Auriul și culorile vii au dominat ținutele de pe covorul roșu (FOTO)

Foto: Profimedia Images