Jessica Walter, star al serialelor „Arrested Development” și „Archer”, a murit

De: Ana Obretin / 26.03.2021, 09:12
Jessica Walter, star al serialelor „Arrested Development” și „Archer”, a murit

Actrița americană premiată cu Emmy Jessica Walter, star al serialelor „Arrested Development” și „Archer”, a murit la 80 de ani, joi, a anunțat agentul acesteia.

Jessica Walter a jucat în zeci de seriale și filme, precum „Grand Prix”, din 1966, și „Play Misty for Me” (1971), de Clint Eastwood, pentru care a primit două nominalizări la Globul de Aur, înainte de a o interpreta pe formidabila bunică Lucille Bluth din „Arrested Development”, pentru care a fost nominalizată la Emmy în 2005.

„Cu inima grea, confirm decesul iubitei mele mame”, a spus fiica ei, Brooke Bowman, într-un comunicat. Cu o carieră de peste șaizeci de ani, „cea mai mare plăcere a ei a fost să aducă bucurie altora spunând povești, atât pe ecran, cât și în afara lui”, a mai spus aceasta, potrivit The Hollywood Reporter.

Un serial care povestește despre eșecurile unei familii înstărite forțate să trăiască modest după arestarea capului acesteia pentru delapidare, „Arrested Development” a fost lăudat de critici și a primit numeroase premii până la anularea sa de Fox Studios în 2006. La presiunile fanilor, Netflix a cumpărat apoi drepturile de difuzare și a semnat un contract pentru două noi sezoane, care au avut mai puțin succes, dar serialul rămâne printre cele mai influente din generația lui.

Jessica Walter a fost nominalizată de patru ori la premiile Emmy și a primit un astfel de trofeu în 1975, pentru rolul din miniseria „Amy Prentiss”.

CITEȘTE ȘI: Regizorul francez nominalizat la Oscar Bertrand Tavernier a murit la 79 de ani

Adi Bărar, fondatorul trupei Cargo, a murit din cauza infectării cu SARS-CoV-2

Larry Flynt, fondatorul revistei Hustler și militant pentru dreptul la libertatea de exprimare, a murit

Foto: Profimedia Images