Actrița spaniolă Pilar Bardem, mama lui Javier Bardem, a murit la 82 de ani

De: Ana Obretin / 18.07.2021, 12:03
Actrița spaniolă Pilar Bardem, mama lui Javier Bardem, a murit la 82 de ani

Actrița spaniolă Pilar Bardem, mama actorului Javier Bardem, a murit la vârsta de 82 de ani, a anunțat familia acesteia pe rețelele de socializare online.

„Vrem să împărtășim vestea că Pilar Bardem, mama noastră, modelul nostru, a murit. A plecat în pace, fără suferință și înconjurată de dragostea familiei sale”, au scris copiii ei, Carlos, Monica și Javier, într-un mesaj publicat sâmbătă seară pe contul de Twitter al primului.

Născută în Sevilla, în 1939, Pilar Bardem era fiica unui cuplu de actori și sora celebrului cineast Juan Antonio Bardem.

Cei trei copii ai săi s-au dedicat, de asemenea, meseriei de actor, iar Javier Bardem a devenit celebru la nivel mondial cu rolul său premiat cu Oscar din „No Country for Old Men” al fraților Joel și Ethan Coen.
Pilar Bardem a jucat în zeci de filme, seriale de televiziune și piese de teatru, având o carieră solidă în Spania, unde a câștigat și un Goya – echivalentul spaniol al Oscarurilor -, pentru rolul din filmul lansat în 1995 „Nadie hablará de nosotras cuando hayamos muerto”.
Pilar a fost, de asemenea, cunoscută pentru activismul ei politic și social, inclusiv pentru campaniile de îmbunătățire a condițiilor de viață pentru actori și împotriva războiului din 2003 din Irak.
„Ea ne lasă o moștenire enormă în cinematografie, teatru și televiziune. Dar marea Pilar Bardem a fost, mai presus de toate, un apărător al egalității, libertății și drepturilor tuturor”, a declarat premierul spaniol Pedro Sanchez pe contul său de Twitter.
Pilar Bardem a fost și soacra actriței Penelope Cruz, câștigătoare a premiului Oscar, care este căsătorită cu Javier Bardem.
Foto: Profimedia Images