Remake-ul „Dune”, de Denis Villeneuve, are premiera la Festivalul de la Veneția

De: Ana Obretin / 18.06.2021, 10:20
Remake-ul

Remake-ul SF „Dune”, în regia lui Denis Villeneuve, cu Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac și Josh Brolin, va avea premiera mondială în afara competiției la cea de-a 78-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Veneția.

Producția Warner Bros. Pictures și Legendary Pictures, bazată pe bestsellerul lui Frank Herbert, va avea premiera mondială pe 3 septembrie.

Compania Warner Bros. este un mare fan al Mostrei venețiene și și-a lansat la acest eveniment mai multe filme de succes precum „Joker”, „A Star Is Born” și „Gravity”. Pe de altă parte, Denis Villeneuve a ajuns cel mai recent la Veneția cu „Arrival”, în 2016.

Distribuția de cinci stele a noului film „Dune” îi include pe Stellan Skarsgard, Dave Bautista, Sharon Duncan-Brewster, Stephen McKinley Henderson, Chang Chen, David Dastmalchian, Charlotte Rampling, Jason Momoa și Javier Bardem.

Villeneuve a scris scenariul filmului împreună cu Jon Spaihts și Eric Roth, scrie The Hollywood Reporter.

„Dune” spune povestea lui Paul Atreides, un tânăr strălucit și supradotat, care trebuie să călătorească pe cea mai periculoasă planetă din Univers pentru a-și asigura viitorul familiei și al poporului său. Pe măsură ce forțe ale răului intră în conflict cu privire la o prețioasă resursă a planetei – capabilă să deblocheze cele mai mari abilități ale oamenilor -, vor supraviețui doar cei care își pot controla frica.

Romanul lui Herbert este considerat deja un clasic al literaturii, dar s-a dovedit de-a lungul timpului dificil de adaptat pentru marele ecran. Versiunea lui David Lynch din 1984 a atras recenzii mixte, iar o alta planificată de regizorul chiliano-francez cult din anii ’70 Alejandro Jodorowsky nu a mai ajuns pe marile ecrane. Povestea celui din urmă proiect a fost relatată în documentarul lui Frank Pavich din 2013 „Jodorowsky’s Dune”. De asemenea, au existat o serie de adaptări TV bazate pe romanul lui Herbert, inclusiv „Dune” (2000) difuzat pe Syfy în SUA și continuarea sa din 2003, „Children of Dune”.

Premiera filmului lui Villeneuve a fost amânată de mai multe ori, în contextul pandemiei. În SUA, Warner Bros. a decis să lanseze filmul simultan în cinematografe și pe HBO Max. 

 Festivalul de Film de la Veneția 2021 va avea loc în perioada 1 – 11 septembrie,

CITEȘTE ȘI: Lansarea pe HBO Max a filmului “Dune” ar putea fi amânată în favoarea premierei în cinematografe

DUNE Official Trailer 4K (2020) Ultra HD

„Top Gun”, „James Bond 25” – care au fost cele mai așteptate filme în 2020 amânate pentru 2021

Roberto Benigni va primi Leul de Aur pentru întreaga carieră la Veneția

Bong Joon Ho este primul regizor sud-coreean care va prezida juriul Festivalului de la Veneția

Foto: Profimedia Images