Roberto Benigni va primi Leul de Aur pentru întreaga carieră la Veneția

De: Ana Obretin / 15.04.2021, 16:25
Roberto Benigni va primi Leul de Aur pentru întreaga carieră la Veneția

Actorul și regizorul italian Roberto Benigni va fi onorat cu un Leu de Aur pentru întreaga carieră la Festivalul Internațional de Film de la Veneția din 2021.

Cineastul recompensat cu două premii Oscar va fi astfel omagiat la Mostra venețiană, a cărei a 78-a ediție va avea loc în perioada 1 – 11 septembrie, au anunțat, joi, organizatorii, citați de The Hollywood Reporter.

Benigni, un superstar al cinematografiei italiene de zeci de ani, a devenit cunoscut la nivel internațional cu drama sa despre Holocaust „La Vita e Bella/ Life Is Beautiful” (1997), care i-a adus două Oscaruri, pentru cel mai bun actor și cel mai bun film internațional.

„Inima mea este plină de bucurie și recunoștință. Este o imensă onoare să primesc o recunoaștere atât de importantă a muncii mele din partea Festivalului Internațional de Film de la Veneția”, a spus Benigni într-un comunicat.

Directorul festivalului de la Veneția, Alberto Barbera, l-a comparat pe Benigni cu marile personalități ale artelor italiene, numindu-l „o figură de referință, fără precedent și de neegalat …. Puțini artiști au ajuns la capacitatea de a combina sincronizarea explozivă a comicului, care este adesea însoțit de satiră ireversibilă, cu admirabilul său talent de actor – în slujba unor mari regizori, precum Federico Fellini, Matteo Garrone și Jim Jarmusch – și ca un exeget literar atrăgător și sofisticat”.

Benigni a revenit recent în atenția publicului cu filmul live action al lui Matteo Garrone „Pinocchio” (2019), în care joacă rolul lui Geppetto, pentru care a primit premiul David di Donatello – echivalentul italian al Oscarului.

Printre rolurile sale în producții internaționale se numără cele din filmele regizate de Jim Jarmusch „Down by Law” (1986), „Night on Earth” (1992) și „Coffee and Cigarettes” (2003), dar și în comedii precum „Son of the Pink Panther” (1993) și „To Rome With Love” (2012).

CITEȘTE ȘI: Bong Joon Ho este primul regizor sud-coreean care va prezida juriul Festivalului de la Veneția

Sophia Loren va primi Legend Award la Festivalul de Film Italian din Los Angeles

5 motive pentru care ne place mâncarea italiană

Foto: Profimedia Images