Agenda de weekend: ce să faci în București pe 11 și 12 iunie

De: Nicoleta Lepădatu / 11.06.2021, 07:12
Agenda de weekend: ce să faci în București pe 11 și 12 iunie

Filme, piese de teatru, concerte, muzee, evenimente în premieră: orice preferințe ai, ți-am pregătit o selecție pentru un weekend care se anunță cu vreme capricioasă în București, pentru ca tu să alegi cum să îți petreci timpul liber.  Iată cum poate arăta agenda de weekend: #apropocefaciinweekend

Filme

Astăzi au premiera trei producții cinematografice care s-au bucurat de mare succes atât la public, cât și la critică și au ajuns rapid în topul preferințelor tuturor atunci când au fost lansate în America. Un horror, un thriller SF și o animație sunt doar câteva dintre filmele care te vor scoate din rutină și te vor transporta în lumea magică a ficțiunii.

„Fără zgomot 2“

După evenimentele nefericite de acasă, cei rămași din familia Abbot trebuie să înfrunte acum teroarea din lumea exterioară în timp ce-și continuă lupta pentru supraviețuire având grijă să nu scoată niciun zgomot.

Regia: John Krasinski

Cu: Emily Blunt, Cillian Murphy, Noah Jupe, Millicent Simmonds

Genul filmului: Horror, Thriller

„Godzilla vs. Kong“

În vreme ce organizația Monarch porneşte într-o misiune în căutarea unor indicii legate de orginea Titanilor, o conspiraţie ameninţă să şteargă de pe faţa Pământului aceste creaturi, indiferent dacă ele constituie sau nu o ameninţare la adresa oamenilor.

Regia: Adam Wingard

Cu: Millie Bobby Brown, Eiza González, Alexander Skarsgård, Rebecca Hall, Kyle Chandler, Kaylee Hottle, Danai Gurira

Gen film: Acţiune, Dramă, SF, Thriller

„Peter Iepuraşul: Fugit de acasă“

Peter Rabbit este adaptarea pentru marele ecran a clasicei poveşti semnate de Beatrix Potter, despre un iepuraş rebel care încearcă să se strecoare în grădina unui fermier. Peter revine pe ecrane cu un nou capitol. Grădina a fost doar începutul.

Regia: Will Gluck

Cu: Margot Robbie, Elizabeth Debicki, Rose Byrne, Domhnall Gleeson, James Corden

Gen film: Animaţie, Aventuri, Comedie

Teatru

După mai bine de un an și jumătate de restricții, la începutul lui iunie s-au deschis sălile de spectacole, așa că ne putem bucura iar de piese clasice, premiere și experimente puse în scenă în locuri neconvenționale. În weekendul acesta, pe lângă repertoriul deja existent, care cuprinde, printre altele, piese precum Lecția, Cântăreața cheală sau Cui i-e frică de Virginia Woolf?, vor avea loc două avampremiere și două premiere, care nu pot lipsi de pe agendă:

Liniște în culise!

O comedie spumoasă, Liniște în culise! de Michael Frayn, în regia lui Alexandru Jitea, excelează atât prin comicul de situație, cât și prin cel de limbaj, spunând povestea montării unui spectacol care are toate premisele să eșueze în cel mai catastrofal și sublim mod cu putință.

Când: 12 iunie 2021, ora 19.30

Unde: Teatrul Nottara, sala Horia Lovinescu

Distribuție: Cerasela Iosifescu, Șerban Gomoi, Diana Roman, Alexandru Mike Gheorghiu, Luminița Erga, Sorin Cociș, Raluca Gheorghiu, Mihai Marinescu, Rareș Andrici

Regia: Alexandru Jitea

Forma lucrurilor

Adam, student la anglistică, îşi câştigă existenţa lucrând ca paznic într-un muzeu. Aici o cunoaşte pe Evelyn, studentă la arte plastice. Phillip, prietenul cel mai bun al lui Adam, crede că tânăra studentă are o influenţă negativă asupra acestuia. Singura persoană din anturajul său care o acceptă pe Evelyn este Jenny, logodnica lui Phillip. Din studentul timid şi retras, Adam devine o persoană sigură de sine, care îşi poate asuma răspunderea propriilor fapte. Surpriza cea mare îl aşteaptă însă abia la final.

Când: 12 iunie 2021, ora 20.00

Unde: Teatrul de Comedie, Sala Studio

Distribuție: Anca Dumitra, Lucian Ionescu, Andreea Alexandrescu, Anghel Damian

Regie: Silviu Debu

Fază lungă

Spectacolul este o comedie bazată pe povestea palpitantă trăită de un cuplu modern, din zilele noastre. Întorși de la o petrecere, Ioana și Sorin se trezesc peste noapte captivi într-o situație fără ieșire, care le perturbă liniștea și îi face să-și pună la îndoială alegerile. Destinul, care de data aceasta poartă forma unui orfan lovit de soartă, intervine în relația de cuplu și le provoacă o criză majoră.

Când: 12 iunie 2021, ora 20.00

Unde: Teatrul În Culise

Distribuție: Iulia Neacșu, Adrian Ionescu, Radu Catană, Grațiela Popa

Regie: Laura Ducu

Noapte bună, mamă!

„Noapte bună, mamă!” povestește despre relația dintre o fiică care își anunță mama că se va sinucide. Prilej cu care sunt spuse lucruri nespuse, aflate amănunte ascunse cu grijă, reglate conturi până acum nereglate.

Când: 13 iunie 2021, ora 20.30

Unde: Teatrul Mic, Sala Sudio

Distribuție: Andreea Grămoșteanu, Dana Dembinski-Medeleanu

Regie: Vlad Massaci

Concerte

De la marile evenimente ale anului trecut, care s-au amânat din motive de pandemie, până la recitaluri în cluburi cu tradiție, vara aceasta se anunță de departe mai bogată decât cea a anului 2020. Weekendul acesta ne putem face „încălzirea” cu câteva concerte.

Șuie Paparude, Grădina urbană, 12 iunie 2021, ora 19.00

Trooper 25 de Ani – Concert Aniversar, Arenele Romane, 12 iunie 2021, ora 20.00

Zaibăr, The Pub Universității, 12 iunie 2021, ora 20.30

Amadeus, Grădina Urbană, 13 iunie 2021, ora 18.00

Foxy Lady Band featuring Giles Robson (Marea Britanie), The Pub Universității, 13 iunie, ora 19.30

Sárosi Péter Azara, Green Hours Jazz Cafe , 13 iunie 2021, ora 20.00

Evenimente

„Noaptea Muzeelor” 2021

53 de muzee și spații expoziționale din București își vor deschide porțile sâmbătă seara, la „Noaptea Muzeelor” 2021, eveniment ajuns la cea de-a 17-a ediție. După experiența inedită de anul trecut când ediția a fost una exclusiv online, anul acesta majoritatea covârșitoare a muzeelor s-a reîntors la normalitate, propunând din nou evenimente fizice.

Ai de ales dintre expoziții de artă, performance, artă recentă, design, costume, inteligență artificială și nu numai. Pregătește-te pentru o experiență de neuitat, dar înarmează-te cu răbdare, pentru că va fi o nopate lungă. Programul și spațiile participante pot fi găsite pe pagina oficială a veneimentului. Un lucru este clar: noaptea muzeelor nu poate lipsi de pe agenda de weekend!

Citește și: „Noaptea Muzeelor” 2021 se va desfășura pe 12 iunie

Festivalul de film documentar și drepturile omului One World Romania începe vineri

Foto: Vertical Entertainment