Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 18 și 19 decembrie

De: Nicoleta Lepădatu / 18.12.2021, 06:14
Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 18 și 19 decembrie

Cu doar câteva zile înainte de crăciun am pus pe agenda de weekend filme, piese de teatru, concerte și evenimente de neratat, pentru a-ți da ocazia să ieși din frenezia pregătirilor și a te bucura de un weekend memorabil.

Filme

Cu trei premiere și multe filme pe care trebuie să le vezi la cinematograf, am ales pentru agenda de weekend pelicule din care să alegi, pentru evadarea perfectă din haosul acestei perioade.

„Spencer”

Decembrie 1991. Căsătoria Prințului și a Prințesei de Wales s-a răcit de mult. Deși zvonurile despre infidelități și divorț continuă să apară, în aparență se păstrează liniștea pentru sărbătorile de Crăciun la Sandringham Estate.

Regia: Pablo Larraín

Cu: Kristen Stewart, Jack Farthing

Gen film: Biografic

„Omul-Păianjen: Niciun drum spre casă”

Pentru prima dată în istoria Spider-Man, prietenosul erou al cartierului trăiește fără mască, dar și fără posibilitatea de a separa cele două vieți, iar asta îl va obliga pe Peter să privească cu alți ochi realitatea de a fi Spider-Man.

Regia: Jon Watts

Cu: Zendaya, Tom Holland, Benedict Cumberbatch, Marisa Tomei, Jamie Foxx, Angourie Rice

Gen film: Acţiune

„Te urăsc, te iubesc”

Hotărâtă să atingă succesul în carieră fără compromisuri, Lucy pornește o luptă nemiloasă împotriva glacialului și eficientului ei rival Joshua. Dar, ce sa vezi? Frumoasa Lucy e din ce în ce mai atrasă de el, iar asta sigur n-o va ajuta prea mult.

Regia: Peter Hutchings

Cu: Lucy Hale, Corbin Bernsen, Austin Stowell, Yasha Jackson, Sakina Jaffrey

Gen film: Comedie

Teatru

Într-o perioadă de relaxare a restricțiilor care nu se știe cât va dura, ți-am pus pe agenda de weekend câteva piese de teatru cel puțin interesante, care te vor face să ieși din casă și să încerci să regăsești un strop de normalitate.

„Fază lungă”

Un eveniment neașteptat le dă viața peste cap și îi face să-și pună la îndoială relația. Pentru că orice comedie are nevoie de puțină adrenalină.

Spectacolul este o comedie bazată pe povestea palpitantă trăită de un cuplu modern, din zilele noastre. Întorși de la o petrecere, Ioana și Sorin se trezesc peste noapte captivi într-o situație fără ieșire, care le perturbă liniștea și îi face să-și pună la îndoială alegerile. Destinul, care de data aceasta poartă forma unui orfan lovit de soartă, intervine în relația de cuplu și le provoacă o criză majoră. Dar asta doar pentru a reașeza lucrurile într-o nouă ordine, în care cei doi au șansa să-și schimbe întreaga viziune asupra vieții. Pentru că orice cuplu are nevoie de o ”zguduială” ca să-și dea seama dacă este sau nu de ”fază lungă”.

Când: 18 decembrie, ora 16.00

Unde: TEATRUL ÎN CULISE

Distribuția: Iulia Neacșu, Adrian Ionescu, Radu Catană, Grațiela Popa

Regia: Laura Ducu

„Menajeria de sticlă”

Menajeria de sticlă este o călătorie care oferă posibilitatea de a revedea sau rescrie lucruri din trecut. Este ca o maşină a timpului care deschide un drum spre acceptare pavat de frică, blocaj şi neputinţă. Este o căutare şi în acelaşi timp o confruntare. Niciunul dintre personaje nu poate exista fără celălalt dar în acelaşi timp, fiecare cere „acel ceva mereu amânat şi mereu aşteptat pentru care trăim”. Totul este amintire.

Dacă ne-am putea întoarce, dacă am putea schimba ceva din trecut, sau dacă am putea să fim prezenţi când am lipsit. S-ar schimba cursul lucrurilor? În ce măsură ne putem controla amintirile? Ce s-a întâmplat cu adevarat? Care este unghiul cel mai potrivit din care să priveşti cât să poţi merge mai departe? Ce te obsedează? Cine te urmăreşte? Ce ascunzi? Eşti treaz?

Când: 18 decembrie, ora 19.00

Unde: TEATRUL MIC – SALA STUDIO (GABROVENI 57)

Distribuția: Emil Măndănac, Ilinca Hărnuţ, Cătălina Moga, Mihai Smarandache

Regia: Alexandra Penciuc

„Fetița soldat”

„Fetiţa soldat” este o poveste pentru toate vârstele şi toate timpurile, purtând cu ea parfumul copilăriei dintotdeauna. Lumea văzută prin ochii unei fetiţe de 9 ani este plină de candoare şi imprevizibilă ca o joacă serioasă de-a viaţa şi moartea.

Spectacolul se compune ca un puzzle copilăresc din amintirile despre Bunica, personajul central al acestui Cosmos, stăpâna jocurilor şi deţinătoarea tuturor micilor şi marilor întrebări din univers. Bunica este copilăria, este lumea, este viaţa. De aceea ea nu are voie să dispară, iar micuţa Ami se hotărăşte să îşi salveze bunica de la moarte, antrenând în apărarea ei o întreagă armată de soldăţei.

Un one woman show puternic, sensibil, cu umor, actual ca mesaj şi abordare, unde realismul psihologic poate atinge profunzimi ale abisului. Un spectacol care, cu delicateţea inocenţei, ridică întrebări necesare despre viaţă, moarte, societate, educaţie, toleranţă

Când: 19 decembrie, ora 18.30

Unde: TEATRUL NAȚIONAL ION LUCA CARAGIALE – SALA MICĂ

Distribuția: Silvana Mihai, Cristina Juncu

Regia: Silvia Roman

„Cină cu prieteni”

Două cupluri de prieteni îşi dezvăluie secretele în faţa publicului spectator. După ani petrecuţi împreună, zeci de vise comune şi iluzia unei prietenii pe viaţă, se produce un eveniment neaşteptat, care spulberă pe loc liniştea personajelor. Tot ce urmează în spectacol îndeamnă publicul la reflecţii despre dragoste şi căsnicie, despre evoluţia unui cuplu în general. Sub o aparenţă amuzantă, replicile dintre personaje sunt foarte tăioase. Regizorul este delicat şi precis în lucrul cu actorii, iar creaţiile celor patru protagonişti sunt la înălţimea acestei propuneri, extrem de ofertante.

Nu doar povestea în sine e cuceritoare, cât mai ales interpretarea ei de către cei patru actori. Replicile curg atât de natural, iar gesturile vin să completeze vorbele care lovesc necruțător în toate părțile – pentru că toate cuvintele dor, fiecare personaj atinge ceva în interlocutorul său fie că își dă seama, fie că nu. Nu e ușor să dai pe față lucruri neplăcute, să rănești, să dezamăgești și totuși așa se întâmplă.

Când: 19 decembrie, ora 19.00

Unde: TEATRUL LUCIA STURDZA BULANDRA SALA LIVIU CIULEI

Distribuția: Cerasela Iosifescu, Vlad Zamfirescu, Nadiana Sălăgean, Marius Cordoş

Regia: Claudiu Goga

Concerte

Pe agenda de weekend în aceste zile se află concerte pe care nu ai cum să le ratezi, pentru că muzica este mereu un pretext de bucurie și de apropiere între oameni.

Mihai Mărgineanu, 14thlane, 18 decembrie, ora 18.00

FreeStay, TRue CLub, 18 decembrie, ora 18.00

Sarmalele Reci, Quantic, 18 decembrie, ora 18.00

Othello trio, La Ingineri Bistro, 19 decembrie, ora 19.00

Concert de Crăciun – JOY TO THE WORLD, Teatrul Godot, 19 decembrie, ora 20.30

Cristina Păsăroiu și Ștefan Pop, invitați în spectacolul „La Traviata” de pe scena Operei Naționale București

Opera Națională București prezintă duminică, 19 decembrie, începând cu ora 18:30, spectacolul „La Traviata” de Giuseppe Verdi, în regia lui Paul Curran. La pupitrul dirijoral se va afla în calitate de invitat maestrul David Crescenzi. 

Considerată de public drept perla creației lirice a tuturor timpurilor, „La Traviata” este una dintre una cele mai emoționante și fascinante povești despre iubire și pasiune. Pentru reprezentația din 19 decembrie 2021, publicul spectator prezent în sală îi va putea urmări în calitate de invitați pe soprana Cristina Păsăroiu în rolul Violetta Valéry și pe tenorul Ștefan Pop în rolul Alfredo Germont. 

Cristina Păsăroiu s-a născut la București și și-a început studiile de canto la vârsta de 12 ani la Colegiul de Muzică „Dinu Lipatti” din orașul natal, apoi și-a continuat studiile la Conservatorul „Giuseppe Verdi” din Milano alături de maestrul Vittorio Terranova. În 2009 a absolvit Universitatea de Muzică și Arte din Viena și a intrat în Programul pentru Tineri Artiști de la Teatrul Comunal din Bologna, unde a lucrat cu Dolora Zajick și Jaume Aragall. 

La Bologna a debutat pe scenă la vârsta de 21 de ani ca Magda în „La Rondine”, iar acolo a interpretat pentru prima dată rolul Micaela în „Carmen”, lucrând cu Michele Mariotti, și rolul Mimì în„ La Bohème”. În 2014 a debutat în compania de teatru de la Gran Teatre del Liceu din Barcelona, ​​în rolul principal Angelica în „Suor” de Puccini. În sezonul 2018/2019 a avut loc debutul ei de succes, cu mare apreciere din partea publicului și a criticilor, în toate cele patru roluri principale în Les contes d’Hoffmann de Offenbach, o nouă producție a Operei Germane din Berlin.

Ştefan Pop a absolvit Academia de Muzică „Gheorghe Dima” (catedra de canto) din Cluj Napoca. După ce a câștigat majoritatea concursurilor naționale de canto, în anul 2008, la vârsta de 21 de ani, a debutat în rolul Nemorino din opera „L’elisir d’Amore” de Gaetano Donizetti pe scena Operei Naționale Române din Timișoara și în opera „Il Matrimonio Segretto” de Domenico Cimarosa la Opera Maghiară din Cluj- Napoca. În martie 2009 a fost invitat să cânte la premiera mondială a lucrării „Colinda balada op. 46”de Gyorgy Kurtag alături de Orchestra Filarmonicii Transilvania din Cluj Napoca. Debutul său internațional, spectaculos, a avut loc în luna decembrie a anului 2009 la vârsta de doar 22 de ani, cu rolul Alfredo din opera „La Traviata” de Giuseppe Verdi la „Teatro dell’Opera” din Roma în celebra producție regizată de Franco Zeffirelli. Curând a urmat debutul la Opera Națională Greacă, tot în opera „La Traviata”.

Foto: ONB

CITEȘTE ȘI: Neversea 2022: Alan Walker, Black Eyed Peas, Dimitri Vegas, printre primii artiști anunțați