Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 27 și 28 noiembrie

De: Nicoleta Lepădatu / 27.11.2021, 07:51
Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 27 și 28 noiembrie

Din ce în ce mai aproape de iarna calendaristică, dar cu zile însorite și cu târgurile de crăciun proaspăt inaugurate, pe agenda de weekend de zilele acestea se regăsesc filme, piese de teatru, concerte care te vor scoate din casă măcar pentru câteva ore de bucurie.

Film

Cu patru premiere, dintre care una mult așteptată, care va fi, cel mai probabil, un succes de box office la nivel mondial, am pus pe agenda de weekend din această săptămână filme pentru toate gusturile.

„Succes de public”

Etienne, un actor șomer, dar carismatic, înființează un atelier de teatru în pușcărie, unde aduce laolaltă un grup de deținuți pentru a pune în scenă faimoasa piesă „Așteptându-l pe Godot”. Totul merge bine până în ziua premierei.

Regia: Emmanuel Courcol

Cu: Kad Merad, David Ayala, Sofian Khammes, Pierre Lottin, Lamine Cissokho

Gen film: Comedie

„Encanto”

Encanto spune povestea columbiencei Mirabel Madrigal, o tânără care trebuie să trăiască zi de zi cu frustrarea că este singura din familia ei care nu are puteri magice.

Regia: Jared Bush, Byron Howard, Charise Castro Smith

Cu: Stephanie Beatriz, Diane Guerrero, Wilmer Valderrama, Angie Cepeda, Rhenzy Feliz

Gen film: Animaţie

„Resident Evil: Bun venit în Raccoon City”

Cândva reşedinţa companiei Umbrella Corporation, Raccoon City este acum un oraş pe moarte, cu maleficul fierbând sub suprafaţă. Un grup de supravieţuitori trebuie să lucreze împreună pentru a descoperi adevărul din spatele Corporaţiei Umbrella.

Regia: Johannes Roberts

Cu: Hannah John-Kamen, Kaya Scodelario, Neal McDonough, Tom Hopper, Robbie Amell

Gen film: Acţiune

„Casa Gucci”

Întins pe trei decenii pline cu dragoste, trădare, decadență, răzbunare, și, în final, crimă, House of Gucci ne arată ce poate însemna un nume și cât de departe va merge o familie pentru a rămâne în control.

Regia: Ridley Scott

Cu: Adam Driver, Jared Leto, Al Pacino, Lady Gaga, Jack Huston

Gen film: Dramă, Thriller

Teatru

Multe piese de teatru în aceste zile, greu de ales doar câteva, dar am pus totuși pe agenda de weekend câte ceva pentru toate gusturile, pentru a te convinge să mergi să simți emoția în sala de spectacole.

„Meșteșugul vieții”

„Meșteșugul vieții”, una dintre cele mai apreciate piese ale marelui dramaturg israelian Hanoch Levin, examinează viaţa din perspectiva unui cuplu: speranţe pierdute, viaţă irosită, mânie, violenţă, regrete, dificultăţi de comunicare. Lupta dulce-amăruie şi disperată din cuplu reflectă întrebări universale. După o viaţă trăită împreună, cei doi au revelaţia profundă a nefericirii.

Spectacolul lui Felix Alexa creează un echilibru perfect între umor şi tragedie, scoţând la iveală latura crudă şi cinică, comică şi burlescă a universului lui Levin.

Când: 27 noiembrie, ora 19.00

Unde: TEATRUL LUCIA STURDZA BULANDRA SALA LIVIU CIULEI

Distribuția: Răzvan Vasilescu, Dana Dogaru, Dan Aştilean

Regia: Felix Alexa

„Moș Nichifor”

Pe lângă umor și surprinzătoarea filosofie, opera lui Creangă are și o puternică dimensiune erotică. Oralitatea lui provocatoare a trecut în proză distilându-se într-o dramaturgie aluzivă, insinuantă și plină de umor. Moș Nichifor este un spectacol despre întâlnirea dintre două generații și confruntarea între două feluri de a vedea lumea: una conservatoare, ironic-tradiționalistă și una modernă, agresivă în fragilitatea ei.

Când: 27 noiembrie, ora 19.30

Unde: TEATRUL ACT

Distribuția: Marcel Iureș și Ruxandra Maniu

Regia: Alexandru Dabija

„Stația 13 I.L.Caragiale”

Spre „Stația 13” redescoperim cele mai savuroase personaje ale lui Caragiale, în cele mai comice și inedite situații.

Astfel, comedia „Stația 13” în regia lui Alexandru P. Rusu aduce împreună personaje celebre ale lui Caragiale, precum Rică Venturiano, Zița, Cetățeanul Turmentat, alături de alte personaje mai puțin cunoscute din schițele dramaturgului (C.F.R., Lună de miere, Art. 214), dar la fel de ofertante și savuroase.Universul lui Caragiale este inconfundabil, este un univers care uneori frizează absurdul, alteori este încărcat de o poezie subtilă. Cu această ocazie îl veți descoperi și pe Caragiale poetul, o latură a sa pe nedrept trecută cu vederea până acum.

Caragiale este eternul nostru contemporan, de aceea este și va fi actual în orice epocă, reprezentând o esență a specificului românesc, pe care numai el a știut să o surprindă atât de nuanțat, cu o ironie benignă, cu duioșie și înțelegere. Stația 13 își propune să valorifice bogăția universului caragialesc și să aducă în lumina scenei si aspecte mai puțin explorate din opera lui Caragiale, dar atat de pretioase.

Când: 27 noiembrie, ora 19.00

Unde: TEATRUL DRAMATURGILOR ROMÂNI

Distribuția: Remus Stănescu, Valentina Visarion Mingopol, Ana Maria Bercu, Dan Apavaloaie

Regia: Alexandru P. Rusu

Concerte

Nu, nu avem concerte de colinde, ci am pus pe agenda de weekend câteva evenimente la care, cel mai probabil, ți-ar plăcea să participi.

Marius Bațu, La Ingineri Bistro, 27 noiembrie, ora 18.00

BluesCore, Quantic Pub, 28 noiembrie, ora 18.00

CITEȘTE ȘI: “House of Gucci” , o poveste despre dragoste și răzbunare în lumea modei, în cinema, de vineri

Foto: Foto: Forum Film