Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 24 și 25 iulie

De: Nicoleta Lepădatu / 23.07.2021, 08:10
Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 24 și 25 iulie

Pe agenda de weekend de săptămâna aceasta avem, ca de obicei, filme, piese de teatru, concerte, dar și expoziții și evenimente de la care nu trebuie să lipsești. Profită de faptul că temperaturile caniculare au luat o mică pauză și petrece câteva ore în care arta să îți bucure sufletul.

Filme

Cinci filme noi în cinematografe zilele acestea, dar o mulțime de alte producții pe care nu le poți rata, indiferent dacă ești fan al filmelor de acțiune, adori comediile sau animațiile te fac să te simți iar copil, pe agenda de weekend ai următoarele premiere cinematografice:

Old: Prizonierii timpului

O familie aflată în vacanță într-o zonă tropicală realizează că plaja izolată pe care se opresc pentru relaxare preț de câteva ore le accelerează îmbătrânirea, reducându-le viața la o singură zi.

Regia: M. Night Shyamalan

Cu: Thomasin McKenzie, Embeth Davidtz, Rufus Sewell, Abbey Lee, Gael García Bernal, Eliza Scanlen, Vicky Krieps

Gen film: Dramă

G.I. Joe: Snake Eyes

G.I. Joe: Snake Eyes îl are ca protagonist pe Henry Golding în rolul lui Snake Eyes, un singuratic ambițios care e primit în rândurile clanului japonez Arashikage după ce îi salvează viața celui care urma să devină liderul clanului.

Regia: Robert Schwentke

Cu: Henry Golding, Andrew Koji, Úrsula Corberó, Samara Weaving

Gen film: Acţiune

Tata mută munții

Mircea Jianu, un fost ofițer de informații, află că fiul său a fost declarat dispărut în munți. Se duce în grabă spre locul tragediei, ca orice părinte îngrijorat, în speranța că-l va găsi pe tânăr viu și nevătămat.

Regia: Daniel Sandu

Cu: Adrian Titieni, Elena Purea, Judith State, Valeriu Andriuță

Gen film: Dramă

Familia Crood: Vremuri noi

Familia Crood a supraviețuit unei serii de pericole, de la creaturi cu colți uriași până la, nici mai mult, nici mai puțin decât apocalipsa! Acum au de înfruntat cea mai mare provocare dintre toate: nu mai sunt singura familie de pe Pământ

Regia: Joel Crawford

Cu: Nicolas Cage, Ryan Reynolds, Emma Stone, Catherine Keener, Leslie Mann, Peter Dinklage

Gen film: Animaţie

Furia unui om periculos

Împreună, primele lor filme au redefinit genul de acțiune. Acum, pentru prima dată în mai mult de 15 ani, Jason Statham și regizorul vizionar Guy Ritchie fac echipă pentru thrillerul de răzbunare exploziv Wrath of Man – Furia unui om periculos

Regia: Guy Ritchie

Cu: Jason Statham, Josh Hartnett, Scott Eastwood, Holt McCallany

Gen film: Acţiune

Teatru

Deși nu mai este nicio premieră în aceste zile, pe agenda de weekend găsești încă piese de teatru foarte bune, pe care le poți adăuga pe lista cu lucruri de făcut într-o vară ce pare nesfârșită. Fie că îți place stilul clasic sau cel neconvențional, oferta este una destul de generoasă pentru final de iulie.

Richard al III-lea

Cea mai jucată piesă shakespeariană, Richard al III-lea este o creaţie ce ilustrează ambiţia şi setea de putere a personajului principal şi traseul sângeros şi brutal prin care acesta îşi croieşte drum spre tronul Angliei. Asemenea celorlalte personaje shakespeariene de prim-plan, Richard este o figură complexă, ale cărei acţiuni sunt determinate de nenumărate resorturi externe şi interne, inspirând concomitent repulsie şi fascinaţie. Ca orice politician viclean, în clipa în care ia puterea, Richard transformă lumea într-un teatru în care el este simultan şi actor şi regizor. O dramă ce prezintă ascensiunea şi căderea unui tiran care, dintr-un garant al legii, devine un tâlhar şi un ucigaş blestemat de semenii săi.

Când: 24 iulie, ora 19.00

Unde: TEATRUL LUCIA STURDZA BULANDRA SALA LIVIU CIULEI

Distribuția: Marius Manole, George Ivașcu, Rodica Lazăr, Cornel Scripcaru, Alexandra Fasolă, Cătălin Babliuc, Adrian Ciobanu, Constantin Dogioiu, Alin State, Lucian Ifrim, Mirela Gorea, Catinca Maria Nistor

Regia: Andrei Șerban

Șase comedii ușoare pentru oameni triști

Șase comedii ușoare pentru oameni triști e un șirag de perle culese de pe fundul unei mări poluate; perlele sunt curate și limpezi în miezul lor însă scoicile acelea care le-au produs sunt bolnave și triste, aproape că seamănă cu oamenii culegători: preocupați, lacomi, grabiți și egoiști. Oameni și perle, fiecare contaminând imperfect pe celalalt, fără iubiri absolute, fără eșecuri insuportabile, toate amestecate într-o poveste ocean în care nimeni nu se simte cu adevărat acasă.

Unde: TEATRUL GODOT

Când: 24 iulie, ora 20.00

Distribuția: Răzvan Vasilescu și Letiția Vlădescu

Regia: Alexandru Nagy

Clinica sinucigașilor

Clinica sinucigașiloreste locul care îți garantează că vei scăpa de toate neliniştile, problemele şi angoasele existențiale prin plecarea spre o lume mai bună. În sala de aşteptare a clinicii se reunesc patru personaje savuroase, care ajung să vorbească despre iubire şi despre absolut, limite interioare, căutarea fericirii şi nevoia de a fi apreciat. Astfel se naşte această comedie senzațională a actualității, un teatru al speranței care scoate în evidență că, oricât de insignifiantă şi ratată ar fi viața cuiva, merită trăită până la capăt!

Unde: TEATRUL ÎN CULISE

Când: 25 iulie, ora 19.00

Distribuția: Dorin Enache, Grațiela Popa, Ionuț Iftimiciuc, Alex Vlad, Patricia Ionescu, Adrian Pantelimon, Dana Roman, Bogdan Stroe

Regia: Cristian Bajora

Concerte și expoziții

Încarcă-te cu energie pozitivă la unul dintre concertele din acest weekend. Cântă, dansează, transformă o seară banală în una memorabilă. Sau bucură-ți ochii și sufletul la una dintre expoziții.

Sarmalele Reci, Berăriea H, 24 iulie, ora 18.30

Crina Matei, berăria H, 24 iulie, ora 22.30

SOUND OF SILENCE, Sabina Legănaru și Kira Hagi

Proiectul expozițional „Sound of Silence” aduce împreună lucrări a două artiste cu experiență profesională și educație artistică diferite: Sabina Legănaru – antreprenoare, absolventă UNArte București, cu o licență și un master în pictură – și Kira Hagi – actriță, absolventă a Academiei de Film din New York și a Școlii Britanice din București, cu aptitudini CIE Advanced Level în Artă și Design.

Unde: GALERIA GALATECA

Când: 22 iulie – 21 august

Meditation upon Measure, Mircea Stănescu

Reunind colaje de mari dimensiuni și alte lucrări în tehnică mixtă pe hârtie sau material textil, restaurate pentru această expoziție, Meditation upon Measure (Meditație asupra Măsurii) oferă o nouă viață lucrărilor din anii ’80 ale artistului.

Unde: GAEP GALLERY

Când: 5 iunie – 31 iulie

CITEȘTE ȘI: „Tata mută munții” va putea fi vizionat, din 23 iulie, în peste 20 de orașe din țară

Foto: The Shape of E