Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 3 și 4 iulie

De: Nicoleta Lepădatu / 02.07.2021, 07:50
Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 3 și 4 iulie

Agenda de weekend: A mai trecut o săptămână dintr-o vară care până acum s-a dovedit extrem de capricioasă. O săptămână care ne-a adus mai aproape de vacanță, poate. Sau doar ne-a crescut dorul de ducă. Dacă planurile tale de la acest sfârșit de săptămână includ o escapadă între betoanele orașului, îți lăsăm mai jos câteva variante numai bune pentru câteva ore de evadare.

Filme

Dacă ai în plan să vezi un film in weekendul acesta, chiar ai de unde să alegi. Pe lângă premierele săptămânii trecute, astăzi intră în cinematografe nu mai puțin de șase filme noi, deci, pe alese. Iată ce avem pe agenda de weekend:

Femei obișnuite

Federica, o regizoare aspirantă, face un film cu Elina, idolul tinereții ei. Lucrurile o iau razna. În entuziasmul momentului, Federica are o criză de epilepsie, lucrurile se o iau razna. Până când, ca prin magie, totul se vede dintr-o perspectivă nouă.

Regia: Chiara Malta

Cu: Jasmine Trinca, Elina Löwensohn, Francesco Acquaroli

Gen film: Dramă

Spiral: Următorul capitol Saw

Lucrând în umbra unui apreciat veteran al poliției, detectivul Ezekiel Banks și partenerul său începător se ocupă de o investigație a unor crime care amintesc într-un mod tulburator de trecutul înfiorător al orașului.

Regia: Darren Lynn Bousman

Cu: Samuel L. Jackson, Max Minghella, Marisol Nichols, Chris Rock

Gen film: Crimă, Horror, Mister, Thriller

Spirit neîmblânzit

O aventură spectaculoasă despre o fată neînfricată care tânjește după un loc de apartenență și care descoperă un spirit înrudit atunci când viața ei se intersectează cu un cal sălbatic.

Regia: Elaine Bogan, Ennio Torresan

Cu: Isabela Moner, Jake Gyllenhaal

Gen film: Animaţie

Drumul terorii‟, pe agenda de weekend

După ce o mină de diamante izolată din nordul înghețat al Canadei se prăbușește, un șofer organizează o misiune de salvare a minerilor. Însă apele din zonă se încălzesc, iar asta va crea un pericol chiar mai mare pentru toți cei implicați.

Regia: Jonathan Hensleigh

Cu: Laurence Fishburne, Liam Neeson

Gen film: Aventuri, Dramă, Thriller

Cuibul

Rory își aduce soția și copiii în țara lui de origine, Anglia, pentru a explora noi oportunități de afaceri. Familia e aruncată în nebunia anilor ’80 din Marea Britanie, iar noua lor viață într-un conac englezesc amenință să le destrame familia.

Regia: Sean Durkin

Cu: Jude Law, Carrie Coon, Oona Roche, Charlie Shotwell

Gen film: Dramă, Romantic

Jaful secolului

Cel mai îndrăzneț jaf în cel mai bine păzit loc, Banca Spaniei, unde se ascunde una din cele mai valoroase comori care au fascinat de secole. Thom, un geniu al ingineriei, e hotărât să afle secretele seifului, și să pătrundă în adâncurile băncii.

Regia: Jaume Balagueró

Cu: Famke Janssen, Freddie Highmore, Liam Cunningham

Gen film: Acţiune, Aventuri

Teatru pe agenda de weekend

După cum spuneam și săptămâna trecută, stagiunea teatrală se apropie de final, așa că numărul premierelor a scăzut simțitor, dar asta nu înseamnă că nu ai de unde alege. De la clasicele Trei surori, Cântăreața cheală, Cui i-e frică de Virginia Woolf, la Monoloagele vaginuluiLună de miere cu piper și Două pe față, două pe dos, alături de multe altele, este greu de crezut că nu vei găsi măcar o piesă de teatru de care să te bucuri.

Premierele de pe agenda de weekend sunt:

Fază lungă

Un eveniment neașteptat le dă viața peste cap și îi face să-și pună la îndoială relația. Pentru că orice comedie are nevoie de puțină adrenalină. Spectacolul este o comedie bazată pe povestea palpitantă trăită de un cuplu modern, din zilele noastre. Întorși de la o petrecere, Ioana și Sorin se trezesc peste noapte captivi într-o situație fără ieșire, care le perturbă liniștea și îi face să-și pună la îndoială alegerile. Destinul, care de data aceasta poartă forma unui orfan lovit de soartă, intervine în relația de cuplu și le provoacă o criză majoră. Dar asta doar pentru a reașeza lucrurile într-o nouă ordine, în care cei doi au șansa să-și schimbe întreaga viziune asupra vieții. Pentru că orice cuplu are nevoie de o ”zguduială” ca să-și dea seama dacă este sau nu de ”fază lungă”.

Când: 2 iulie, ora 20.00

Unde: Teatrul În Culise

Distribuția: Iulia Neacșu, Adrian Ionescu, Radu Catană, Grațiela Popa

Regia: Laura Ducu

Rotundul jucăuș‟, pe agenda de weekend

Un nou spectacol, o nouă lecție, un nou univers și noi giumbușlucuri. Spectacolul „Rotundul jucăuș” îi invită pe cei mici și foarte mici într-o călătorie plină de învățăminte prin lumea formelor rotunde. Povești și metafore sunt pregătite să dezvăluie o întreagă lume fascinantă, întrucât liniile curbe sunt prezente mai la tot pasul. Descoperim mai multe despre cerc prin multitudinea exemplelor în care îl întâlnim: de la forma soarelui și planetelor, la cea a fructelor și legumelor. O călătorie care te duce pe urma formelor rotunde și jucăușe.

Când: 3 iulie, ora 10.00

Unde: Centrul Cultural Casa Artelor (Casa Eliad)

Concerte

Ca și în cazul teatrelor, nici capitolul concerte nu este foarte generos reprezentat, dar avem, totuși, câteva propuneri, credem noi, irezistibile.

Om la lună – lansare album, Teatrul de vară Mihai Eminescu, 3 iulie, ora 18.30

Om la lună lansează noul album, cu un concert pe 3 iulie, la Teatrul de Vară ‚Mihai Eminescu’, din București:  „În caz de om la lună, strigați om la lună stânga/dreapta, după caz.”

Este manifestul om la lună transpus în albumul de debut și este încheierea unui ciclu pe care mai întâi Doru Pușcașu, cu proiectul său solo, și apoi om la lună – trupa, l-au parcurs în ultimii trei ani. Este strigătul de ajutor dar și de mare bucurie al fiecăruia dintre noi și gândul salvator că nu suntem singuri și că nu va rămâne nimeni în urmă.

Concert Hara, Grădina Urbană, 3 iulie, ora 19.00

Formată în anul 2000 în Cluj-Napoca de către solistul şi chitaristul acesteia, Flavius Buzilă, HARA şi-a propus să aducă un aer proaspăt în industria muzicală românească.

Trupa şi-a respectat promisiunea şi are la activ câteva albume de succes precum “Aiurea”, “Mai frumoasă”, “O zi” sau “Interetnik”dar si piese noi extrem de iubite precum „Ne vedem la Cluj”, „Ar fi trebuit” sau „Ce ti-as face”. HARA este o prezenţă constantă pe scenele festivalurilor naţionale şi internaţionale datorită show-urilor live impresionante si a unui stil muzical inovator ce îmbină rockul alternativ şi electronic pop, cu puternice amprente din muzica popoarelor. Activitatea bogată de până în prezent le-a adus numeroase premii, multe hituri, dar şi numeroşi fani.

American Night w/ Alexandra Crăescu & Americas Band, Berăria H, 4 iulie, ora 20.30

Duminică – 4 iulie – sărbătorește Ziua Americii pe terasa Berăriei H, chiar lângă lacul Herăstrău, cu o seară de muzică live în stil U.S.A. Pe scenă va urca Alexandra Crăescu (fostă concurentă Vocea României și X-Factor) și trupa AMERICAS, iar repertoriul lor va include cele mai tari hituri de peste ocean care îți vor oferi o seară de vis american.

Festivaluri

Festivalul Filmului Francez 2021

Pe agenda de weekend este in această săptămână și un eveniment cinematografic. Festivalul Filmului Francez din România celebrează 25 de ani de existenţă în 2021 cu o ediţie aniversară, de vară, care va avea loc între 1 şi 11 iulie în 12 oraşe din ţară : Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Arad, Braşov, Brăila, Constanţa, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Suceava şi Târgu Mureş.

Programul a fost construit în jurul ecuaţiei 5 x 5 = 25: cinci secțiuni a cate cinci filme fiecare, pentru a marca 25 de ediţii ale celui mai longeviv festival dedicat unei cinematografii naţionale din România. Proiecţiile vor avea loc în săli de cinema şi în aer liber, dar şi online, pentru prima dată în istoria festivalului.

La București, proiecțiile vor avea loc între 1 şi 11 iulie în sala de cinema Elvire Popesco și în aer liber, pe terasa Le Bistrot Social din curtea Institutului Francez. Programul îl poți vedea aici.

Foto: Insitutul Francez

CITEȘTE ȘI: „Spiral: Următorul Capitol Saw”, în cinematografe din 2 iulie