Agenda de weekend: ce să faci în București pe 26 și 27 iunie

De: Nicoleta Lepădatu / 25.06.2021, 07:28
Agenda de weekend: ce să faci în București pe 26 și 27 iunie

Chiar dacă de la zilele cu vreme de toamnă târzie la canicula insuportabilă nu a fost decât un pas, ai un motiv în plus să arunci o privire în agenda de weekend, să ieși din casă și să te bucuri de un concert, o piesă de teatru, un film sau o expoziție. Ca în fiecare săptămână, am făcut pentru tine o selecție a evenimentelor din București, din acest sfârșit de săptămână, așa că, tot ce ai de făcut este să intri în atmosfera de weekend.

Filme

Pe agenda de weekend se află și cele trei filme care au premiera astăzi, un film de animație, o comedie și un film de acțiune. La ele se adaugă încă o listă lungă de producții care rulează în cinematografe, așa că nu vei avea probleme să găsești ceva care ți se potrivește.

„Bigfoot Junior 2‟

Bigfoot e acum celebru și vrea să folosească asta pentru a schimba lumea. Când dispare în mod miseterios, fiul său, Adam și restul familiei vor face tot ce trebuie pentru a-l găsi și pentru a salva rezervația.

Regia: Jeremy Degruson, Ben Stassen

Cu: Jules Medcraft, Kylian Trouillard, Alexis Victor, Marie Chevalot, Frederic Souterelle, Sébastien Desjours

Gen film: Animaţie

Patrick

Patrick trăiește cu părinții lui într-o tabără de nudiști. După ce tatăl lui, liderul taberei, moare, el trebuie să preia conducerea. Ceea ce îl preocupă pe Patrick este că din trusa lui de scule lipsește un ciocan. Unul cu care va fi comisă o crimă.

Regia: Tim Mielants

Cu: Jemaine Clement, Hannah Hoekstra, Kevin Janssens, Jan Bijvoet

Gen film: Comedie, Dramă

„Furios și iute 9‟

Dom duce o viață liniștită alături de Letty și fiul său, deși pericolul planează asupra orizontului lor pașnic. Amenințarea îl va forța pe Dom să-și înfrunte greșelile trecutului, pentru a-i putea salva pe cei pe care îi iubește cel mai mult.

Regia: Justin Lin

Cu: Charlize Theron, Vin Diesel, John Cena, Helen Mirren, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster

Gen film: Acţiune

Teatru

Chiar dacă stagiunea este pe final, te mai poți bucura de neașteptat de multe premiere și în acest weekend.

„Capcană mortală“

Sidney Bruhl ar face orice ca să se întoarcă în lumina reflectoarelor și să aibă din nou succes. Au trecut ani buni de la ultima lui piesă aplaudată și inspirația refuză să revină. Dar iată că, într-o zi, primește prin poștă manuscrisul unei piese excelente. Capcană mortală. E scrisă de Clifford Anderson, unul dintre studenții lui de la seminar. Sidney Bruhl ar face orice să pună mâna pe ea. Ar fi în stare să meargă chiar până la crimă?

Când:  25 iunie, ora 19.00

Unde: Teatrul Nottara, Sala Horia Lovinescu

Distribuția: Șerban Gomoi, Laura Vasiliu, Rareș Andrici, Ada Navrot, Alexandru Mike Gheorghiu

Regia: Alexandru Mâzgăreanu

Monoloagele vaginului

Mai mult decât un spectacol, acest talk show teatral pune la dispoziția femeilor o platformă în care să vorbească și să povestească despre adevărurile și dedesubturile intimității unei generații de femei care n-a avut voie să se exprime liber. Discursul franc și sincer te va plimba printr-un rollercoaster emoțional, oferindu-ți motive să râzi, să plângi, să speri, să suferi și să înțelegi fiecare stare a femeilor pe care le vei regăsi în spectacol.

Când:  25 iunie, ora 20.00

Unde: Teatrul În Culise

Distribuția: Cristina Munteanu, Ioana Nichita, Grațiela Popa, Ionuț Iftimiciuc

Regia: Ionuț Iftimiciuc

„Noapte bună, mamă!”

„Noapte bună, mamă!” povestește despre relația dintre o fiică care își anunță mama că se va sinucide. Prilej cu care sunt spuse lucruri nespuse, aflate amănunte ascunse cu grijă, reglate conturi până acum nereglate. Piesa de teatru „Noapte bună, mamă!” scrisă de autoarea americană Marsha Norman a câștigat în anul 1983 premiul Pulitzer și a fost nominalizată  pentru Premiile Tony, la categoria „Cea mai bună piesă”.

Când:  25 iunie, ora 20.30

Unde: Teatrul Mic, Sala Studio

Distribuția: Andreea Grămoșteanu, Dana Dembinski-Medeleanu

Regia: Vlad Massaci

Concerte

Și în acest weekend ai unde merge pentru a te bucura de muzică bună, de toate genurile și de atmosfera care ți-a lipsit atât de mult pe timpul restricțiilor din pandemie.

KEMPES, Quantic Pub, 26 iunie, ora 19:00

Direcția 5, Grădina Urbană, 26 iunie, ora 19.00

Corina Sîrghi & Cătălin Răducanu, Grădina cu filme-Cinema & more, 26 iunie, ora 20:00

Celelalte Cuvinte, Quantic Pub, 27 iunie, ora 18:00

DOC + Guest: Facem, Expirat, 27 iunie, ora 19:30

Festivaluri

 JAZZUNIQUE – Jazzin’ Europe 

Între 25 și 27 iunie va avea loc ediția pilot la Green Hours jazz&theatre-café.

Un festival internațional, desfășurat sub deviza ”emerging excellency”, pe binecunoscuta scenă din grădina Green vor avea loc concerte cel puțin neașteptate prin ineditul lor. 

Ce spun organizatorii: Într-o lume plină de ”copies conformes” ne dorim să aducem un strop de elitism decadent în lumina reflectoarelor. Iar dacă fascinanții ”roaring 20s” ne-au învățat ceva, e că jazzul merge perfect cu șampania.

Pe scena festivalului vor urca: Trio Ivoire, Antoine Pierre, Toma Dimitriu Trio, Borbely/Dresch Quartet, Lucia Rey Trio, KIN și Sketchbook Quartet

Foto: Profimedia Images