Agenda de weekend: ce să faci în București pe 19 și 20 iunie

De: Nicoleta Lepădatu / 18.06.2021, 07:41
Agenda de weekend: ce să faci în București pe 19 și 20 iunie

Filme, piese de teatru, concerte, muzee, evenimente în premieră: și pentru acest weekend, la fel de capricios în București, ți-am pregătit o listă cu câteva lucruri pe care le poți face, pentru ca ție să îți fie mai ușor să alegi cum să îți petreci timpul liber. Iată câteva sugestii pentru agenda de weekend: #apropocefaciinweekend

Filme

Astăzi pe agenda de weekend au premiera cinci filme, pentru cele mai diverse gusturi. De la documentarul lui Adrian Cioflâncã și al lui Radu Jude, la animația Raya și ultimul dragonsuntem destul de siguri că vei găsi măcar o producție de care să te bucuri la cinematograf în acest weekend.

 „Ieșirea trenurilor din gară

Un film de montaj compus din fotografii şi documente referitoare la Pogromul de la Iaşi. Prima parte este alcătuită din fotografii ale victimelor, însoţite de mărturii. Partea a doua reprezintă un montaj din fotografii realizate în timpul Pogromului.

Regia: Adrian Cioflâncã, Radu Jude

Gen film: documentar

Mandibule

Când tăntălăii Jean-Gab și Manu găsesc o ditamai musca prinsă în portbagaj, decid s-o dreseze în speranța că o să le aducă tone de bani.

Regia: Quentin Dupieux

Cu: Adèle Exarchopoulos, Dave Chapman, Grégoire Ludig, David Marsais, India Hair

Gen film: Comedie, Fantastic

Mortal Kombat

Un remake al filmului clasic din 1995, în care Shang Tsung caută o cale să cucerească din nou Pământul. O va găsi, oare?

Regia: Simon McQuoid

Cu: Jessica McNamee, Hiroyuki Sanada, Josh Lawson, Joe Taslim, Tadanobu Asano, Ludi Lin, Mehcad Brooks

Gen film: Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF, Thriller

Raya și ultimul dragon

În regatul Kumandra, un Pământ reimaginat locuit de o civilizație antică, o războinică singuratică pe nume Raya își propune să găsească ultimul dragon în viață și să salveze regatul de ticălosul Druun.

Regia: Don Hall, Carlos López Estrada, Paul Briggs, John Ripa

Cu: Kelly Marie Tran, Awkwafina, Izaac Wang, Gemma Chan, Daniel Dae Kim

Gen film: Animaţie, Aventuri, Comedie, Fantastic

Hitman’s Bodyguard 2: Nevasta asasinului

Bryce este forțat să reintre în acțiune de către soția lui Darius, escroaca Sonia Kincaid. Bărbatul e aruncat în haos de către periculoșii lui protejați, iar trio-ul descoperă că ei sunt singurii care pot împiedica dezastrul total în Europa.

Regia: Patrick Hughes

Cu: Ryan Reynolds, Salma Hayek, Samuel L. Jackson, Antonio Banderas, Morgan Freeman

Gen film: Acţiune, Comedie, Thriller

Teatru

Și weekendul acesta se anunță bogat în premiere, așa că, pantru a fi la curent cu noutățile din teatru, îți vom spune care sunt cele mai noi piese intrate în sălile bucureștene.

Nepotul meu Veniamin

În vremurile noastre, noțiuni precum „ai noștri” și „străini” capătă noi dimensiuni. Familia de origine nu mai joacă rolul său important. Copiii sunt din ce în ce mai asemănători părinților lor adoptivi. Vechiul conflict între generații dobândește o noua acuitate. Am devenit mai liberi în felul în care privim lumea și frontierele care-i despart pe  „ai noștri” de „străini” sunt în permanent schimbare. Această problematică importantă amplifică la dimensiuni internaționale conflictul dintre limbi şi generații diferite. O astfel de poveste veți găsi în piesa mea de teatru „Nepotul meu, Veniamin.”

Când: 19 iunie, ora 19.00

Unde: Teatrul de Comedie – Sala Radu Beligan

Distribuția: Maia Morgenstern, Emilia Popescu, Anca Dumitra, Andreea Alexandrescu, Răzvan Alexe, Andrei Miercure

Regia: Vlad Massaci

Colecționarul

Un spectacol plin de suspans care spune povestea unui tânăr ce devine obsedat de o studentă de la Facultatea de Arte. Timid și antisocial, Fred are o viață banală și își dedică timpul liber pasiunii sale: colecționarea de fluturi. Viața sa ia o turnură neobișnuită când dezvolta o obsesie pentru tânăra studentă Miranda pe care o răpește și o sechestrează în pivnița casei lui. Dominat de dorința de a o face pe aceasta să-l iubească, Fred nici nu-și dă seama când depășește limita și se transformă într-un monstru.

Când: 19 iunie, ora 20.00

Unde: Teatrul În culise

Distribuție: Patricia Ionescu, Dorin Enache

Regia: Alex Vlad

Henric al IV-lea

În timpul unei partide de călărie, un tânăr costumat în Henric al IV-lea suferă un accident în urma căruia rămâne cu ideea fixă că el este realmente Henric al IV-lea, împăratul german din evul mediu. Timp de 20 de ani, cei din anturajul lui, îi întrețin această iluzie. Dar o întâlnire neașteptată îi dezvăluie acestuia o revelație. Va reuși să-și smulgă masca de nebun sau va rămâne pentru tot restul zilelor falsul Henric al IV-lea?

Când: 20 iunie, ora 19.00

Unde: Teatrul Odeon – Sala Majestic

Distribuție: Marius Stănescu, Elvira Deatcu, Dan Bădărău, Ionel Mihăilescu, Ioana Bugarin, Eduard Trifa, Gabriel Pintilei, Ionuț Kivu, Relu Poalelungi, Ioan Batinaș, Cezar Antal

Regia: Vlad Cristache

Concerte

Fie că vrei să te lași fascinat de magia muzicii, la TNB, sa asculți un taraf, pe Ada Milea cântând despre Apolodor sau ai chef de reggae, cu siguranță vei găsi ceva pe placul tău.

Magia muzicii la TNB,  Sala Mare, 19 iunie, ora 19.00

Taraf de Caliu, Grădina Urbană, 19 iunie, ora 19.00

Nikolaos Papadopoulos, Teatrul de Vară Mihai Eminescu, 19 iunie, ora 19:30

Bucovina Live, Quantic, 19 iunie, ora 19:30

The Band, terasa Hard Rock Cafe, 19 iunie, ora 21.30

Apolodor / Ada Milea, Dorina Chiriac, Radu Branzaru și Alex Neagu, Quantic, 20 iunie, ora 11.00

The Js and The Players, True Club, 20 iunie, ora 19:00

Semnal M, Quantic Pub, 20 iunie, ora 20.00

Reggae Nights cu El Negro, Berăria H, ora 22.15

Evenimente

Central European Film Festival

În perioada 18-20 iunie 2021, la Cinema Muzeul Țăranului Român, Asociația Euro Fest organizează Central European Film Festival pentru prima dată în București.

Anul acesta, Central European Film Festival prezintă „Restricții și Libertăți”, o nouă față din punct de vedere cinematografic a societății și alternative curente expuse în filme care tratează subiectul.

Antiteze politice, societale, clasice și contemporane. Stiluri vizuale inteligente, parabole asupra umanității și speranței se reunesc într-un mesaj puternic programul festivalului CEFF.

Vineri 18 iunie 2021
Ora 20:00 – Scurtmetraje
„Routine” – Regia George Maftei
„Scurtă lecție de ornitologie” – Regia Miruna Minculescu
„Random chocolate facts about us” – Regia Miruna Minculescu
„Doi fără” – Regia Miruna Minculescu
„Lumi paralele” – Regia Andrei Tache Codreanu
„Hippopotamus and Crocodile Hunt” – Regia Germain Kanda

Sâmbătă 19 iunie 2021
Ora 20:00
„Și atunci, ce e libertatea?”
Regia: Andrei Zincă

Duminică 20 iunie 2021
Ora 20:00
„Împărăteasa roșie. Viața și aventurile Anei Pauker”
Regia: Radu Gabrea

Foto: Independența Film

CITEȘTE ȘI: Artiști din 20 de țări vin la EUROPAfest 28, în iulie

Foto: Independența Film