Ai mai multe veste din blană acasă și nu știi cum să le depozitezi corect? Urmează 3 reguli de aur

Apropo.ro / 10.02.2022, 15:19
Ai mai multe veste din blană acasă și nu știi cum să le depozitezi corect? Urmează 3 reguli de aur

Dacă în garderoba ta se regăsesc mai multe modele de veste de blană, te felicităm! Înseamnă că ții la felul în care te îmbraci, arăți și te simți, și ești o persoană care investește în piesele vestimentare de lux. Următorul pas este să te asiguri că vei putea profita de cea mai lungă perioadă de întrebuințare a blănurilor, fără a le supune riscurilor de uzură din cauza depozitării incorecte.

Deși în mediul online există tot felul de sfaturi la acest capitol, cele mai multe dintre ele sunt scrise de necunoscători, și te pot induce în eroare. În ajutorul tău venim cu recomandările experților, care vorbesc de 3 reguli de aur. Alege doar veste blana de cea mai bună calitate

Regula dressingului

Prima alegere importantă pe care trebuie să o faci este cea a dressingului unde vei depozita hainele de blană, indiferent de tipologia lor. Trebuie să fii atentă la două aspecte: (1) locul unde este amplasat dressingul și (2) materialul de fabricație al dressingului. Evită, cu orice preț, să depozitezi hainele de blană în balcon sau în subsol. Hainele de blană naturală se conservă în medii unde „pot respira” și unde temperaturile sunt scăzute, dar balconul și subsolul nu sunt opțiuni de luat în considerare, în absolut niciun scenariu. Balconul expune haina la acțiunea razelor solare, care usucă derma, în timp ce subsolul este un mediu ce menține umiditatea crescută. Atenție și la materialul de fabricație al dressingului, care nu trebuie să fie – sub nicio formă – compus din cedru. Reține această primă regulă.

Regula umerașului

Următoarea alegere importantă este cea a umerașului. Doar optând pentru umerașul potrivit, te poți asigura că nu există niciun risc de deteriorare a formei pe care o are haina. Trebuie să ai în vedere un umeraș stabil, rezistent, dar și suficient de mare și de solid pentru a susține greutatea hainei de blană. Nu se recomandă umerașele din plastic. Mai mult decât atât, asigură-te că dressingul nu este atât de plin, încât să supună haina de blană la riscul de presare sau de tocire a firelor de păr. Între umerașe trebuie să existe o distanță de 10 – 15 cm (preferabil 15 cm), pentru a exista suficient spațiu, fără risc de șifonare. Aceasta este una dintre cele mai încălcate reguli, care cauzează distrugerea formei hainei.

Regula huselor de protecție

Nu îți recomandăm husele de protecție a hainelor de blană, în niciun scenariu, cu excepția momentelor când ești nevoit să transporți articolele vestimentare dintr-o locație în alta și vrei să le protejezi de acțiunea mediului înconjurător (razele UV, ploaie, ninsoare). În acest caz, este optim să folosești o husă de protecție din pânză. Husele de protecție din plastic sau chiar sacii din acest material sunt total nerecomandate, indiferent de situație. Blana naturală și plasticul nu conviețuiesc niciodată, întrucât acest material nu lasă blana să respire. Nu uita nici această regulă, la fel de importantă ca celelalte, chiar dacă există opinii care încurajează folosirea huselor de plastic, fără a ține cont de repercursiuni.

Investește în haine blană naturală de cea mai bună calitate, ca să te bucuri de ele pe termen lung

Cele 3 reguli de aur pentru depozitare se aplică acelor haine blana naturala de calitate premium, care îndeplinesc toate criteriile funcționale esențiale pentru o durată de viață extinsă. Le găsești la magazinele de lux care aduc cele mai înalte standarde de calitate pe piață.