Al șaselea și ultim sezon „Peaky Blinders” va fi lansat pe 27 februarie

De: Ana Obretin / 16.02.2022, 18:21
Al șaselea și ultim sezon „Peaky Blinders” va fi lansat pe 27 februarie

Ultimul sezon al serialului „Peaky Blinders”, care îi are în distribuție, printre alții, pe Cillian Murphy, Tom Hardy, Paul Anderson, Finn Cole și Anya Taylor-Joy, va avea premiera pe 27 februarie, a anunțat BBC.

CITEȘTE ȘI: Top cele mai bune seriale ale secolului 21; ce producție ocupă primul loc (VIDEO)

Televiziunea publică britanică a dezvăluit știrea prin intermediul unui mural enorm pictat pe o clădire din Birmingham, cu chipul lui Cillian Murphy.

Imaginea a fost publicată pe Twitter cu legenda: „Familia Shelby s-au întors în afaceri”. Pictura murală a fost creată de street-artistul Akse, iar banda fictivă Shelby are sediul în Birmingham, potrivit Variety.

Din noul serial va lipsi, din păcate, colega lui Murphy Helen McRory, care a murit din cauza unui cancer la sân în aprilie 2021. Ea a jucat-o pe mătușa Polly.

„Cred că întreaga serie este într-adevăr un omagiu pentru ea, pentru a o onora”, a declarat Murphy recent pentru Variety. „Prezența ei și a personajului ei se simt încă foarte mult în serial și face parte din parcursul lui Tommy în acest sezon. Va fi diferit fără ea, știi. Pur și simplu nu va fi la fel. Am vorbit despre cât de fenomenală a fost ea ca actriță și ca persoană și este o pierdere enormă pentru întreaga comunitate actoricească și nu doar pentru show-ul nostru”, a spus acesta.

Spectacolul a fost creat de Steven Knight în 2013. În afara Marii Britanii, serialul va fi difuzat pe Netflix. O adaptare cinematografică urmează să fie filmată în 2023.

Vezi trailerul sezonului 6 „Peaky Blinders” mai jos:

CITEȘTE ȘI: Actriţa Helen McCrory, cunoscută din „Skyfall”, „Peaky Blinders” și „Harry Potter”, a murit

Foto: Profimedia Images