Actriţa Helen McCrory, cunoscută din „Skyfall”, „Peaky Blinders” și „Harry Potter”, a murit

De: Ana Obretin / 16.04.2021, 23:07
Actriţa Helen McCrory, cunoscută din

Actriţa britanică Helen McCrory, cunoscută pentru rolurile din filme ca „Skyfall”, unele din franciza „Harry Potter” și din serialul „Peaky Blinders„, a murit din cauza unui cancer la vârsta de 52 de ani, a anunţat soţul acesteia, actorul Damien Lewis.

„Cu inima împietrită de durere, vă anunţ că, după o luptă eroică împotriva cancerului, femeia magnifică Helen McCrory a murit împăcată la ea acasă, în mijlocul unui val de iubire oferit de prietenii şi familia ei”, a scris Damien Lewis într-un mesaj publicat pe Twitter vineri, potrivit Agerpres.

„A murit aşa cum a trăit. Fără frică. Numai Dumnezeu ştie cât am iubit-o şi suntem conştienţi de şansa de a o fi avut în vieţile noastre”, a adăugat soţul artistei.

Helen McCrory a debutat în cinema cu un mic rol în filmul „Interviu cu un vampir”, la câţiva ani după ce începuse să îşi construiască o carieră în televiziune. Însă a devenit cunoscută la nivel internațional cu rolul Narcissa Malfoy din ultimele filme din saga „Harry Potter”.

Ulterior a jucat în „Skyfall” (2012), din franciza „James Bond”, iar apoi a interpretat rolul mătuşii Polly, conducătoarea clanului Shelby, din serialul de succes „Peaky Blinders”, care prezintă aventurile unei familii de infractori din Birmingham la începutul secolului al XX-lea.

(FOTO: Helen McCrory și Damian Lewis)

Helen McCrory şi Damien Lewis s-au căsătorit în 2007 şi au avut împreună doi copii – o fiică, Manon, născută în 2006, şi un fiu, Gulliver, născut în 2007.

CITEȘTE ȘI: Sezonul șase al serialului „Peaky Blinders” ar putea fi gata până la sfârșitul anului viitor

Damian Lewis și Helen Mirren vor înregistra un album cadou pentru ziua reginei Elizabeth a II-a

Foto: Profimedia Images