Damien Lewis și Helen Mirren vor înregistra un album cadou pentru ziua reginei Elizabeth a II-a

De: Loredana Toma / 11.03.2021, 16:02
Damien Lewis și Helen Mirren vor înregistra un album cadou pentru ziua reginei Elizabeth a II-a

Actorii Damien Lewis și Helen Mirren, care au portretizat membri ai familiei regale britanice pe ecrane, își unesc forțele pentru a crea un album muzical cu ocazia zilei de naștere a reginei Elizabeth a II-a.

Lewis, în vârstă de 50 de ani, și Mirren, de 75 de ani, împărtășesc o dragoste comună pentru regina care, pe 21 aprilie, va împlini 95 de ani. Ei își doresc să-i ofere un cadou special care, speră ei, “îi va aduce un zâmbet pe buze”, având în vedere situația deloc ușoară prin care trece, în prezent, regina, după spitalizarea prințului consort Philip și interviul șocant acordat de prințul Harry și de soția sa, Meghan Markle, vedetei TV Oprah Winfrey.

Albumul de muzică clasică se va intitula “The Music Of Kings and Queens”

Potrivit Daily Mail, Helen și Damien sunt foarte buni prieteni și o respectă foarte mult pe regină, motiv pentru care, titlul albumului este “The Music Of Kings and Queens”. Acesta va fi lansat pe 11 iunie, prin intermediul casei de discuri britanice Decca Records. Albumul va fi realizat cu ajutorul compozitoarei de muzică clasică Debbie Wiseman și va fi narat de cei doi actori.

Regina Elizabeth a II-a își sărbătorește de două ori pe an ziua de naștere. Ea este născută pe 21 aprilie 1926 și de obicei sărbătorește această zi în familie. Regina mai are o aniversare, oficială, în iunie, care de obicei este marcată printr-o ceremonie, parada militară Trooping the Colour (Salutul culorilor). Această ceremonie este marcată și prin zeci de salve de tun trase din mai multe locuri, inclusiv din Turnul Londrei. Anul trecut, ambele evenimente au fost anulate.

Nu stau prea bine la muzică, dar se vor descurca să iasă un cadou frumos

Deși cei doi actori sunt cunoscuți publicului datorită abilităților de pe micul și marele ecran, nu și celor muzicale, Damien a dat dovadă de pricepere în acest sens la nunta unui prieten, anul trecut, când a luat chitara și, împreună cu soția sa, actrița britanică Helen McCrory, a cântat o serie de piese clasice irlandeze.

În schimb, Helen Mirren a declarat în trecut că nu are niciun strop de talent muzical, dar iubește muzica clasică. Într-un interviu acordat publicației The Philadelphia Inquirer, aceasta a declarat că a studiat pianul, menționând că a fost un eșec total. ”Trebuie să fi fost sfâșietor pentru tatăl meu să realizeze că singura lui fiică nu are talent muzical deloc”, a spus Mirren.

Dame Helen Mirren este singura actriță care le-a interpretat pe reginele Elizabeth I și a II-a 

În altă ordine de idei, ambii actori au experiență în a interpreta membri ai familiei regale. Damien Lewis a jucat rolul regelui Henric al VIII-lea în drama  Wolf Hall”, în 2015, iar Helen Mirren a fost răsplătită, în 2007, cu un premiu Oscar pentru rolul reginei Elizabeth a II-a în filmul “The Queen”. Mirren este, de altfel, singura actriță care le-a interpretat pe ambele regine Elizabeth, I și a II-a. În 2005, ea a jucat rolul principal în producția TV „Elizabeth I”.

CITEȘTE ȘI: Prințul William, prima reacție după interviul lui Meghan Markle: Nu suntem o familie rasistă 

Interviul acordat de Harry și Meghan Markle, vizionat de peste 49 de milioane de persoane  

Are 71 de ani, dar sfidează timpul! Cum s-a transformat de-a lungul anilor actriţa Helen Mirren – FOTO 

Cum arăta Helen Mirren în tinereţe