Prințul Philip a fost supus cu succes unei „intervenții chirurgicale” pentru o problemă cardiacă

De: Ana Obretin / 04.03.2021, 12:32
Prințul Philip a fost supus cu succes unei

Prințul Philip, soțul reginei Elizabeth a II-a, a fost supus cu succes unei „intervenții chirurgicale” pentru o problemă cardiacă, a anunțat, joi, Palatul Buckingham.

Prințul consort „va rămâne în spital câteva zile, pentru a primi tratament, a se odihni și a se recupera”, se mai arată în comunicatul emis de reședința oficială a reginei.

Ducele de Edinburgh, în vârstă de 99 de ani, a fost transferat, luni, din Spitalul King Edward VII din Londra, unde a fost internat aproape două săptămâni, în Spitalul St Bartholomew. Această instituție medicală dispune de una dintre cele mai bune secții de cardiologie din Europa, scrie BBC.

Prințul Philip a fost internat pe 16 februarie, după ce s-a simțit rău, din cauza unei infecții, ca „măsură de precauție”, potrivit unui comunicat oficial. Săptămâna trecută, prințul William, nepotul său, a dat asigurări că ducele de Edinburgh se simte bine și că medicii „îl țin sub supraveghere”.

Prințul Philip va împlini 100 de ani pe 10 iunie. El s-a retras din viața publică în 2017, când avea 96 de ani, după ce a participat la mai mult de 22.000 de angajamente publice oficiale, de când soția sa a devenit regină, ​​în 1952. El continuat însă să aibă scurte apariții publice.

În iunie 2017, el a fost pentru scurt timp spitalizat, pentru „o infecție legată de o patologie existentă”, după care, un an mai târziu, a fost operat la șold. În ianuarie 2019, el a fost implicat într-un accident de mașină spectaculos,  când a lovit cu automobilul său, la volanul căruia se afla, o altă mașină. Deși Land Rover-ul pe care îl conducea s-a răsturnat, prințul a scăpat nevătămat, dar a renunțat la scurt timp la permisul de conducere.

Cuplul regal locuiește în prezent la castelul Windsor, unde s-a mutat pe timpul pandemiei. Atât regina Elizabeth, cât și prințul Philip și-au primit prima doză de vaccin anti-COVID-19 în ianuarie.

CITEȘTE ȘI: The Crown: Istoria din spatele sezonului 4 de pe Netflix 

Ce conține geanta reginei Elisabeta a II-a

Foto: Profimedia Images