Prințul William, prima reacție după interviul lui Meghan Markle: Nu suntem o familie rasistă

De: Ana Obretin / 11.03.2021, 14:31
Prințul William, prima reacție după interviul lui Meghan Markle: Nu suntem o familie rasistă

Prințul William a oferit prima declarație de la controversatul interviu acordat de fratele său, prințul Harry, și de soția acestuia, Meghan Markle, vedetei TV Oprah Winfrey.

„Nu suntem o familie rasistă”, au fost cuvintele ducelui de Cambridge, care fusese întrebat de un reporter: „Este familia regală o familie rasistă, domnule?”.

Aflat la un eveniment organizat în estul Londrei, la care a participat alături de soția sa, Kate, prințul William a spus că nu a vorbit încă cu fratele său, dar va face acest lucru, potrivit BBC.

Interviul, în care ducii de Sussex au făcut acuzații de rasism și neglijare și au vorbit despre conflicte în interiorul familiei regale a fost difuzat în premieră duminică pe postul american CBS. În interviu, Meghan Markle, ce are origini afro-americane, a susținut că membri ai familiei regale au avut „îngrijorări și discuții” despre cât de închisă ar putea fi culoarea pielii fiului ei, Archie, atunci când s-a născut. Atunci când Oprah a întrebat despre cine este vorba, Markle a refuzat să răspundă. „Cred că ar fi foarte dăunător pentru ei”, a spus aceasta, fiind susținută și de prinț: „La momentul respectiv a fost ciudat. Am fost puțin șocat”. Totuși, ulterior, Oprah a declarat în matinalul „CBS This Morning” că prințul Harry i-a spus că regina Elizabeth a II-a și prințul consort Philip nu au fost implicați în acele conversații.

Acuzaţiile de rasism formulate de Meghan Markle sunt ”îngrijorătoare” şi vor fi luate ”foarte în serios”, se arată într-un comunicat emis marți seară de Palatul Buckingham, reședința oficială a reginei Elizabeth a II-a. ”Chestiunile ridicate, în special cele legate de rasă, sunt îngrijorătoare. Deşi amintirile pot să fie diferite, ele sunt luate foarte în serios şi vor fi tratate de familie în privat. Harry, Meghan și Archie vor fi mereu membri iubiți ai acestei familii”, se arată în comunicat, în care se transmite și faptul că familia regală a fost ”întristată” să afle despre provocările cu care s-a confruntat cuplul în ultimii ani.

CITEȘTE ȘI: Prințul Harry și soția sa, Meghan Markle, vor deveni din nou părinți 

Meghan Markle a câștigat procesul intentat tabloidului britanic The Mail On Sunday

Certificatul de naștere al fiului lui Meghan Markle și prințului Harry stârnește controverse 

“Ce s-a întâmplat cu fetița mea?”: Tatăl lui Meghan Markle face un documentar despre fiica sa

Foto: Profimedia Images