Meghan Markle a câștigat procesul intentat tabloidului britanic The Mail On Sunday

De: Loredana Toma / 12.02.2021, 15:00
Meghan Markle a câștigat procesul intentat tabloidului britanic The Mail On Sunday

Meghan Markle, soția prințului Harry al Marii Britanii, a câștigat procesul intentat pentru încălcarea vieții private tabloidului britanic The Mail On Sunday.

Ducesa de Sussex a dat în judecată grupul de presă Associated Newspapers Limited după ce tabloidul The Mail on Sunday a publicat fragmente dintr-o scrisoare pe care aceasta a scris-o de mână, în 2018,  pentru tatăl ei, Thomas Markle, cu care era certată. Scrisoarea redactată la scurt timp după ce aceasta s-a căsătorit cu prințul Harry includea și un fragment în care Meghan îi spunea tatălui ei că, în ciuda încercărilor sale de a intra în contact cu el, acesta a refuzat, fapt care i-a rupt inima într-un milion de bucăți.

Meghan Markle a dat în judecată tabloidul pentru folosirea eronată a unor informații private, încălcarea drepturilor de autor și încălcarea legii privind datele cu caracter personal aflată în vigoare din 2018.

Instanța a decis că “dezvăluirile au fost vădit excesive și ilegale. (…) Publicarea acestor informații de către un ziar național a fost un abuz”, a precizat judecătorul Mark Warby, potrivit CNN.

Meghan Markle: Pentru ziare totul e un joc, dar, pentru noi, oamenii, răul făcut este imens

“După doi ani de luptă, sunt recunoscătoare instanțelor de judecată pentru clarificarea acestui proces contra practicilor lipsite de umanitate folosite de Associated Newspapers și The Mail on Sunday, precum și de Mail Online și Daily Mail. Această situație durează de prea mult timp fără nicio consecință. Pentru aceste publicații, totul este ca un joc, însă, pentru mine și pentru alții, este vorba despre aspecte reale din viață, de sentimente reale și tristețe. Răul pe care ei l-au făcut și continuă să îl facă este mare. Toți ieșim în pierdere când dezinformarea și exploatarea morală vând mai mult decât adevărul și decența și când companiile fac profit din durerea oamenilor”, a spus Megan Markle.

Deși nu își mai vorbesc de câțiva ani, Thomas Markle, tatăl fostei actrițe americane Meghan Markle, vrea să facă un film despre copilăria ducesei de Sussex, prin care vrea să afle și ce a mers prost între ei.

Prințul Harry și ducesa Meghan au renunțat anul trecut la rolul de membri seniori ai familiei regale britanice și între timp s-au mutat pe o proprietate din Montecito, California.

CITEȘTE ȘI: Certificatul de naștere al fiului lui Meghan Markle și prințului Harry stârnește controverse  

“Ce s-a întâmplat cu fetița mea?”: Tatăl lui Meghan Markle face un documentar despre fiica sa 

Foto: Profimedia Images