American Independent Film Festival din București: „Judas and the Black Messiah”, premiat cu Oscar, printre surprize

De: Ana Obretin / 04.06.2021, 15:33
American Independent Film Festival din București:

American Independent Film Festival, ajuns la cea de-a 5-a ediție,  va avea loc anul acesta între 23 și 27 iunie la București și va prezenta publicului o selecție de pelicule din cinematografia americană recentă care au fost remarcate de critica internațională, dar și de publicul unor festivaluri ca cele de la Sundance, Cannes, Berlin, Veneția și Toronto.

Astfel, spectatorii AIFF.5 vor putea vedea viziona, printre altele, „Judas and the Black Messiah”, un film pentru care actorul de origine britanică Daniel Kaluuya a fost premiat anul acesta cu Oscar, Globul de Aur, Critics’ Choice Movie Award, Actors Guild Award și BAFTA. Regizat de Shaka King, filmul este „o biografie politică extrem de puternică și sincer empatică, cu o mare relevanță contemporană” (The Wall Street Journal).

Drama biografică prezintă povestea trădării lui Fred Hampton (Daniel Kaluuya), lider al Partidului Panterele Negre, de la sfârșitul anilor 1960, de către William O’Neal (Lakeith Stanfield), un informator al FBI.

“Judas and the Black Messiah” a fost inclus de Institutul de Film American pe lista celor mai bune producții de cinema și televiziune ale anului 2020. Institutul de Film American publică anual o listă a celor mai bune zece filme și zece producții TV, alese pentru că promovează și reprezintă cultural și artistic cea de-a șaptea artă.

„Bonnie și Clyde”, tema vizualului American Independent Film Festival 2021

Vizualul de anul acesta al evenimentulii omagiază filmul cult căruia îi este dedicat, având în prim plan celebrul cuplu de gangsteri americani într-o reinterpretare semnată de graficiana Carmen Gociu, potrivit unui comunicat remis Apropo de organizatori. Regizat în 1967 de Arthur Penn, „Bonnie și Clyde” îi are în rolurile principale pe Faye Dunaway și Warren Beaty. Filmul a fost premiat la acea vreme cu două Oscaruri, pentru cea mai bună imagine și cea mai bună actriță într-un rol secundar, devenind în timp un reper pentru cinematografia de peste Ocean, cu o influență simțită generații mai târziu, unul dintre exemple fiind celebrul schimb de replici din „Pulp Fiction”, regizat de Quentin Tarantino.

Spectatorii AIFF vor avea ocazia să vadă sau să revadă „Bonnie și Clyde” pe marele ecran în cadrul ediției de anul acesta.

Programul complet al proiecțiilor din cadrul festivalului va fi anunțat în curând.

American Independent Film Festival este organizat de Asociația Cinemascop și aduce în fiecare an cele mai noi, creative și originale pelicule americane publicului din România, organizează workshop-uri, dezbateri, masterclass-uri cu cineaști și actori reputați, printre oaspeții edițiilor anterioare numărându-se Joaquin Phoenix, Ethan Hawke, John C. Reilly, Kent Jones, Roberto Minervini, Benh Zeitlin, Jacques Audiard, Kirill Mikhanovski, Merawi Gerima, Maya Hawke și Sebastian Stan.

CITEȘTE ȘI: Rotten Tomatoes: Topul celor mai bune filme din 2020. Ce peliculă conduce în preferințele criticilor

Amazon și Netflix conduc în topul nominalizărilor la premiile Sindicatului producătorilor americani

Foto: Asociația Cinemascop