Amazon și Netflix conduc în topul nominalizărilor la premiile Sindicatului producătorilor americani

De: Ana Obretin / 09.03.2021, 09:37
Amazon și Netflix conduc în topul nominalizărilor la premiile Sindicatului producătorilor americani

Platformele de streaming Amazon și Netflix conduc în topul nominalizărilor la premiile Sindicatului producătorilor americani (Producers Guild of America, PGA) din 2021.

Cele două companii au obținut câte trei dintre cele zece nominalizări în categoria „cel mai bun film”. Astfel, de la Amazon au fost nominalizate „One Night in Miami”, de Regina King, „Sound of Metal”, de Darius Marder, și „Borat Subsequent Moviefilm”, de Jason Woliner, în timp ce Netflix concurează cu „Ma Rainey’s Black Bottom”, de George C. Wolfe, „Mank”, de David Fincher, și „The Trial of the Chicago 7”, de Aaron Sorkin.

„Judas and the Black Messiah”, o producție Warner Bros regizată de Shaka King, a scris istorie fiind primul film cu o echipă de producție formată doar din persoane de culoare nominalizat la PGA Awards, potrivit Variety.

La premiul PGA pentru cel mai un film au mai fost nominalizate “Minari”, de Lee Isaac Chung, “Nomadland”, de Chloe Zhao, și “Promising Young Woman”, de Emerald Fennell.

Pentru premiul PGA pentru cel mai bun film animat concurează “The Croods: A New Age”, “Onward”, “Over the Moon”, “Soul” și “Wolfwalkers”.

PGA a anunțat anterior nominalizările pentru cel mai bun documentar: “David Attenborough: A Life on Our Planet”, „Dick Johnson Is Dead”, “My Octopus Teacher”, “Softie”, “A Thousand Cuts”, “Time”, “The Truffle Hunters”.

Nominalizările la premiile PGA sporesc șansele producțiilor de a câștiga un premiu Oscar, deoarece mulți dintre membrii sindicatului fac parte și din Academia de film americană. În 21 dintre cei 31 de ani de când este organizată gala PGA, câștigătorul premiului pentru cel mai bun film a primit ulterior un Oscar la aceeași categorie. Acest lucru nu s-a întâmplat însă anul trecut, când producătorii au premiat drama lui Sam Mendes „1917”, iar premiul Oscar a fost acordat peliculei sud-coreene „Parasite”, de Bong Joon-ho

Câștigătorii premiilor PGA 2021 vor fi anunțați pe 24 martie. 

CITEȘTE ȘI: „Judas and the Black Messiah”, „Borat”, printre nominalizările la premiile Sindicatului scenariștilor americani  

Premiile Cesar: „Love Affairs”, de Emmanuel Mouret, conduce cu 13 nominalizări  

Donald Glover a încheiat un parteneriat cu studiourile Amazon, pentru o sumă de opt cifre 

Foto: Facebook/ Producers Guild of America